Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ... ΣΔΟΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εξελίξεις στο θέμα του ΣΔΟΕ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το μέλλον που ετοιμάζει η κυβέρνηση τόσο για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όσο και για το σύνολο των υπηρεσιών μας. Οι ευθύνες που υπάρχουν και ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων, είναι πλέον γνωστά στον κλάδο. Γι' αυτό και προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η συγκέντρωση της ΠΑΣΚΕ την Τρίτη 11.2.14 στο ΣΔΟΕ καθώς και η σχετική ανακοίνωση της.

 Σε μια περίοδο κατά την οποία ο Σύλλογος Αττικής και η ΠΟΕ ΔΟY προετοιμάζουν διαπαραταξιακές περιοδείες σε όλη τη χώρα, τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διοργάνωση συγκέντρωσης σε μια μεγάλη υπηρεσία και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, χωρίς την παρουσία όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων; Γιατί δεν συγκάλεσαν, όπως είχαν υποχρέωση, τα συνδικαλιστικά όργανα της ομοσπονδίας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προγραμματίσουν τις όποιες δράσεις; Γιατί δεν ακολούθησαν το κάλεσμα δικών τους στελεχών (τα οποία φυσικά... παραμένουν στην ΠΑΣΚΕ) που σωστά ζήτησαν την άμεση σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου.

 Είναι προκλητικό η ΠΑΣΚΕ να θέτει στη συγκέντρωση το ζήτημα των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης, λέγοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπήρξε ποτέ απόφαση συνδικαλιστικού οργάνου. Στο ψέμα και την παραπληροφόρηση η απάντηση είναι ΕΔΩ.

 Είναι αλήθεια ή όχι ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στις υπηρεσίες μας (και το ΣΔΟΕ) ξεκίνησαν από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή – συνεργασία συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ και συνεχίζονται με κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ; Εκτός και αν ξανακούσουμε το ανέκδοτο, ότι η ΠΑΣΚΕ και τα στελέχη της δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ...

ΥΣ. Το γεγονός ότι μετά τη συγκέντρωση της ΠΑΣΚΕ στο ΣΔΟΕ, ακολούθησε μεγάλη άσκηση πυρασφάλειας, με τη συμμετοχή της πυροσβεστικής, θεωρήθηκε, αρχικά τουλάχιστον, ως τυχαίο γεγονός...