Α.Α.Ρ.Σ.: Ευθύνες ΠΑΜΕ και Συσπειρώσεων για το αδιέξοδο στην ΑΔΕΔΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η Α.Α.Ρ.Σ. και στη σημερινή (15/01/2014) συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ, για την εκλογή προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε/Ε), επανέφερε την πρόταση για εκλογή αγωνιστικού προεδρείου, από τις δυνάμεις της Α.Α.Ρ.Σ, του ΠΑΜΕ, των Συσπειρώσεων και της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής, χωρίς τον αποκλεισμό και άλλων δυνάμεων που θα μετάσχουν και θα στηρίξουν ένα τέτοιο προεδρείο.

Αυτό το προεδρείο θα μπορούσε να συγκληθεί στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος, που θα προωθούσε την πάλη για το σταμάτημα των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών, το σταμάτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας εργαζομένων, τη διαγραφή και το κούρεμα των δανείων κλπ, καθώς και τα θέματα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για τη μη συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου, φέρουν σημαντικές ευθύνες οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα:

1.Του ΠΑΜΕ, που εμμένει στην αποχή, λες και δεν του αφορά αυτή η διαδικασία και

2.Των Συσπειρώσεων, που δηλώνουν ότι ψηφίζουν, αλλά δεν συμμετέχουν σε ένα τέτοιο προεδρείο.

Η Α.Α.Ρ.Σ. θεωρεί ότι όταν διαλύεται και ξεπουλιέται το δημόσιο, όταν ανατρέπονται όλα τα εργασιακά δικαιώματα και απολύονται εργαζόμενοι δεν μπορεί κάποιοι να υπεκφεύγουν και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

15/01/2014