Δευτέρα
30 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το eforiakoi.org δημοσιεύει, προς ενημέρωση, ερώτηση που κατέθεσε Βουλευτής, που σχετίζεται με την εξέλιξη φορολογικού ελέγχου που διενεργείται εις βάρος του.

Είναι προφανές πως κάθε φορολογούμενος, ανεξαρτήτου ιδιότητας και αξιώματος, έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί την αθωότητά του απέναντι σε οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή. Όπως έχει δικαίωμα να αγανακτεί και να εκφράζει αυτή του την αγανάκτησή δημόσια, όταν θεωρεί ότι ένας φορολογικός έλεγχος διαρκεί αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν καταλήγει σε οριστικό συμπέρασμα, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να βρίσκεται ουσιαστικά σε διαρκή κατάσταση «ομηρίας», επιτρέποντας αντικειμενικά με αυτό τον τρόπο τον διασυρμό του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο.

Θεωρούμε όμως ότι η απολύτως σεβαστή απαίτηση για φορολογική δικαιοσύνη, δεν μπορεί να συνδυάζεται με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, πέραν αυτής του φορολογουμένου. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να εκληφθεί (προφανώς αδικώντας και τον ίδιο) ως διεκδίκηση διαφορετικής μεταχείρισης, πολύ δε περισσότερο όταν τα γεγονότα για τα οποία ελέγχεται, δεν σχετίζονται με την άσκηση άλλων καθηκόντων.

Ως συνδικαλιστικός χώρος έχουμε εκφράσει επανειλημμένα, την πλήρη αντίθεσή μας σε ενέργειες που είναι ή μπορεί να θεωρηθούν ως παρέμβαση στη λειτουργία των υπηρεσιών μας, απ' όπου και αν προέρχονται αυτές. Με την ίδια συνέπεια και ένταση θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τον αυταρχισμό, τα χαράτσια και την φορολογική βαρβαρότητα που πλήττει κυρίως τους αδύναμους και μη προνομιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ