Σχετικά με την επιστολή προς τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Γ.Γ.Δ.Ε

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ανταπόκριση από τη Γ' ΔΟΥ Πειραιά

Συνάδελφοι του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, κατ΄αρχάς σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.alt

Με μεγάλη χαρά διάβασα την ανακοίνωση-επιστολή προς τους κ,κ, Μαυραγάνη και Θεοχάρη.Θεωρώ ότι έγινε μια καλή κίνηση συμπαράστασης για τους συνάδελφους που δουλεύουν στον έλεγχο και στο δικαστικό τμήμα, γενικά για τους πιστοποιημένους όπως λέγονται τελευταία, συνάδελφους.

Όμως συνάδελφοι του Συλλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ, εκτός απο τους πιστοποιημένους συνάδελφους υπάρχουμε κι εμείς που χωρίς πιστοποίηση(?) δουλεύουμε στα υπόλοιπα τμήματα. Ίσως δεν ξέρετε ότι τέλος του χρόνου γίνονται πολλές ακινησίες αυτοκινήτων που κάθε ΔΟΥ προσπαθεί να διεκπεραιώσει με έναν υπάλληλο ο οποίος ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το ΦΠΑ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι στα τμήματα Εισοδήματος υπάρχουν ουρές για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και για τροποποιητικές του ΦΑΠ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι στα τμήματα Εσόδων υπάρχουν χιλιάδες ανεκτέλεστα ΑΦΕΚ που μπορεί να αφορούν σε συμψηφισμούς χρεών άρα έσοδα του Δημοσίου ή σε αιτήσεις επιστροφής που υπάρχει φόβος αν δεν εκτελεσθούν αμέσως τα μεν πρώτα να στείλουν κάποιους στα δικαστήρια και στις κατασχέσεις τα δε δεύτερα να δώσουν δικαίωμα στους φορολογούμενους να διεκδικήσουν τόκους. Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος των υπαλλήλων. Δεν είδα καμμιά κουβέντα για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον αγανακτισμένο πολίτη που στέκεται για ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού, στις ουρές και μας βρίζει. Δεν είδα καμμία κουβέντα για τις καθαρίστριες συναδέλφους που αγωνίζονται τόσους μήνες.

Δεν είδα να μιλήσετε για τις συνθήκες υγιεινής που δουλεύουμε (μήνες χωρίς καθαριότητα, να σκουπίζουμε και να καθαρίζουμε όταν φεύγουν οι φορολογούμενοι). Αλήθεια τι θα έλεγε ο Επιθεωρητής Εργασίας αν αυτές οι συνθήκες δουλειάς αφορούσαν ιδιωτική επιχείρηση?

Κύριοι συνάδελφοι του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ καλό θα ήταν πριν γράψετε την επιστολή προς τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα να έχετε κάνει μια βόλτα να δείτε την καθημερινότητα όλων των συναδέλφων. Να δείτε ότι κανείς δεν σχολάει στο ωράριό του (δηλαδή παρανομεί υπερβαίνοντας το) προκειμένου να προλάβει την δουλειά και να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του.

Λυπάμαι γιατί τώρα που περισσότερο από ποτέ θάπρεπε η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα να είναι παρούσες, ο σύλλογος ξεχωρίζει τους συνάδελφους σε πληβείους και πατρίκιους.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Καρούση Δέσποινα

Προϊστ.Τμ.Εσόδων Γ΄ΔΟΥ Πειραιά