Κυριακή
02 / 04 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ

Στις 9 Οκτωβρίου, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ.

Σε ένα φύσει συντηρητικό εργασιακό χώρο, συγκροτήθηκε προ τριετίας και για πρώτη φορά, η Συλλογική Δράση (ΣΥ.ΔΡΑ), παράταξη ενωτική, πολυμορφική και πρωτοπόρα, που συσπείρωσε όλες τις αριστερές εκφράσεις, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, έντιμο και ανήσυχο συνάδελφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

Παρότι, στο Ελεγκτικό Συνέδριο την διετία 2011-2012 έγιναν περίπου 170 μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί το εκλογικό σώμα σε βάρος της ΣΥ.ΔΡΑ, στις εκλογές, πέτυχε στη μεν Περιφέρεια Αττικής μεγάλη νίκη, λαμβάνοντας 39,7% (έναντι 60,3 % του κοινού ψηφοδελτίου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), στη δε επαρχία ποσοστό 28%, καταγράφοντας έτσι πανελλαδικά, ποσοστό 35%. Βαρύνουσα σημασία προκειμένου να συνεκτιμηθεί η κατ΄ ουσίαν νίκη της παράταξης, δίνεται στο γεγονός ότι οι ΔΑΚΕ–ΠΑΣΚΕ κατέβηκαν συνασπισμένες και με κοινό ψηφοδέλτιο, προκειμένου να εκλέξουν τον έναν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι δυνάμεις της αριστεράς στο Ελεγκτικό Συνέδριο, διεκδικούν στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την πλήρη αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων και την κατάληψη της πρώτης θέσης. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αλλά και για ένα μήνυμα ενότητας σε ένα κομβικό χώρο του Δημοσίου, που ελπίζουμε να βρει συνέχεια και σε άλλους εργασιακούς χώρους και μπορεί να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από τις παρατάξεις των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που είναι εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών στο Δημόσιο.

(Ανταπόκριση απ' το Ελεγκτικό Συνέδριο)