Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Η ΣΙΩΠΗ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY, αντιμετωπίζει το πλήθος των σημερινών (20.9.13) δημοσιευμάτων, σχετικά με τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών, τα προηγούμενα χρόνια. Με επιλογή της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΔΑΣ) αποφασίστηκε να μην υπάρξει άμεση παρέμβαση - απάντηση της ομοσπονδίας και να μην εκδοθεί Δελτίο Τύπου με τις θέσεις της για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και στοιχεία για την παραπληροφόρηση που ξεκίνησαν κυβερνητικά στελέχη.

Άποψη της ΑΣΚΙ είναι ότι η ομοσπονδία πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα, με πλήρη ενημέρωση και στοιχεία για όσα αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα. Τι ποσά εισέπραξε τα προηγούμενα χρόνια ως κρατική επιδότηση και που αυτά δαπανήθηκαν. Η άρνηση να το κάνει και η από απόσταση παρακολούθηση των γεγονότων, δίνει τροφή στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και επιτρέπει τη στοχοποίηση του κλάδου συνολικά.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για τη σκοπιμότητα και το ρόλο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων. Δεν έχουμε επίσης καμιά αμφιβολία και για το ποιοι τα συντονίζουν. Όσοι έχτισαν και επί σειρά ετών συντηρούσαν για τους δικούς τους λόγους, έναν κρατικοδίαιτο συνδικαλιστικό σύστημα, σήμερα το επικαλούνται προκειμένου να χτυπήσουν κάθε έννοια συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης, τη στιγμή μάλιστα που οι υπηρεσίες μας κλείνουν και χιλιάδες εργαζόμενοι οδεύουν προς την απόλυση.

Έχουμε αμφιβολία και ερωτηματικά, για το αν η σιωπή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, εξυπηρετεί τους αγώνες της περιόδου ή άλλες σκοπιμότητες.