‘’ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ’’

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τα χαμένα cds, τα ξεχασμένα στα συρτάρια στικάκια, οι επαναλαμβανόμενες χαριστικές ρυθμίσεις, η διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κλπ, επιβεβαιώνουν την άποψη, ότι φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί αυτή είναι η επιλογή των πολιτικών ηγεσιών διαχρονικά.

Χθες όμως πιάστηκαν κυριολεκτικά με τη γίδα στην πλάτη. Η χαριστική ρύθμιση που κρυφά πήγαν να περάσουν από τη Βουλή, χαρίζοντας φόρους σε μεγαλοφοροφυγάδες και όσους συγκαταλέγονται σε λίστες, αποδεικνύει ότι όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, μόνο τυχαία δεν ήταν. Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προστατεύσουν αυτούς που πλούτιζαν τα προηγούμενα χρόνια εις βάρος της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή επιβαρύνουν με τοκογλυφικό επιτόκιο 12%, όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δόση της εφορίας και τα χαράτσια των τελευταίων ετών.

Είναι οι ίδιοι που καθημερινά ρίχνουν λάσπη σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και τους απειλούν με απόλυση, ως ''επίορκους'' και ''διεφθαρμένους''. Τα παραπάνω όμως εξηγούν γιατί υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο και ποιοι τα συντηρούν. Αποδεικνύουν ότι η διαφθορά στο δημόσιο αφορά και όσους ηγούνται και έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του.

Τα γεγονότα αυτά δίνουν την πειστικότερη απάντηση και στο γιατί κάποιοι (και με ποιών τις πλάτες), ακόμα και σήμερα, απολαμβάνουν φορολογικής ασυλίας. Αποδεικνύει ότι η φοροεπιδρομή και η εξόντωση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν γίνεται από ανάγκη (όπως λένε), αλλά από ξεκάθαρη επιλογή.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ