ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΤΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην ανακοίνωση της ΟΤΥΕ (13/01/2013) καλούνται οι Ενώσεις και οι συνάδελφοι: «να μας γνωρίσουν το συντομότερο δυνατό τις απόψεις τους» σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορά την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπ. Οικονομικών και ειδικότερα της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ήδη λήξει από τις 11.01.13 (!!!) και η όλη διαδικασία «έχει καταληκτική ημερομηνία έγκρισης των τελικών οργανογραμμάτων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, την 31η Ιανουαρίου 2013» όπως αναφέρεται στη συνοδευτική επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός κ. Στουρνάρας, μαζί με το κείμενο της «πρότασης». Αντίθετα η διοίκηση της ΟΤΥΕ «ευελπιστεί ότι θα υπάρξει πεδίο γόνιμου διαλόγου με την πολιτική ηγεσία...»!!!

Γιατί εμπαίζετε τους συναδέλφους κύριοι της ΠΑΣΚΕ; Προσπαθείτε να μας καταστήσετε όλους συνένοχους στην προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την πλήρη αποδιοργάνωση-διάλυση όλων των υπηρεσιών του ΥΠ.ΟΙΚ. προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ; Δε λέτε κουβέντα για το πλαίσιο της δήθεν αναδιοργάνωσης όπως τίθεται στην επιστολή του κ. Υπουργού: « α) μείωση των δομών, β) άρση των επικαλύψεων σε λειτουργίες και αρμοδιότητες, γ) εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού, δ) μέγιστη δυνατή δημοσιονομική εξοικονόμηση, ε) οι απαιτήσεις που θέτει το μνημόνιο, ιδιαιτέρως σε σχέση με τη φορολογική διοίκηση και τη μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρησης.»

Κι όμως, η υλοποίηση αυτής της πολιτικής έχει ήδη οδηγήσει στην τραγική υποστελέχωση - συρρίκνωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας με το κλείσιμο υπηρεσιών, την απώλεια τελωνειακών αντικειμένων, την αναγκαστική αποχώρηση εκατοντάδων συναδέλφων, την μισθολογική καταβαράθρωση όσων έχουμε απομείνει, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια όλων μας.

Φοροελαφρύνσεις για τους μερισματούχους των Α.Ε., τους «σκαφάτους», τους τραπεζίτες, φορολελεηλασία για μισθωτούς και συνταξιούχους. Εκχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, επιστημονικών φορέων, δημόσιων κοινοφελών οργανισμών για τους πολίτες. Ελεγκτικές εταιρίες και κάθε λογής ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι αναλαμβάνουν πλέον αρμοδιότητες που ανήκουν στο δημόσιο, όμως αυτές είναι «οι απαιτήσεις του μνημονίου» που επικαλλείται ο κ.Υπουργός και η κυβέρνηση Σαμαρά.

Αυτούς τους στόχους υπηρετεί αυτή η «μεταρρύθμιση». Οι περικοπές, και οι απολύσεις εργαζομένων είναι οι στόχοι των μνημονίων (πρόβλεψη για 150.000 λιγότερους εργαζόμενους στο δημόσιο μέχρι το 2015.)

Εσείς κύριοι συμφωνείτε με αυτούς τους στόχους και θέλετε και προτάσεις; (αλήθεια, η «ανεξάρτητη»ΔΑΚΕ τι λέει για όλα αυτά ή μόνο για τους προϊστάμενους νοιάζεται);

Εμείς ως Α.Π.ΤΕ. θεωρούμε ότι πρέπει να συμβάλουμε μόνο στην κατεύθυνση ενός άλλου πλαισίου αναδιοργάνωσης της Τελωνειακής Υπηρεσίας, ενός πλαισίου που θα ενισχύει την υλοποίηση των στόχων:

• προστασία του δημόσιου συμφέροντος

• προστασία του κοινωνικού συνόλου

• προστασία των συναδέλφων - εργαζομένων

Ως άμεσες και βασικές προϋποθέσεις αυτού του πλαισίου θέτουμε:

α) Την επαρκή στελέχωσή της με το αναγκαίο προσωπικό καθώς και σύγχρονα μέσα δίωξης.

β) Την αξιοπρεπή αμοιβή της εργασίας μας με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκές κι όχι τις

δημοσιονομικές απαιτήσεις της τρόικας.

γ) Την αναδιοργάνωσή με κριτήρια διάφορα των καταστροφικών μνημονιακών επιλογών

Η Α.Π.Τ.Ε.

 κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή και με όλους τους τρόπους αυτές τις επιλογές και πολιτικές

 κατήγγειλε στους συναδέλφους αυτούς που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές

 κατήγγειλε την ειλημμένη απόφαση αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης

 κατήγγειλε τα προσχήματα για την εφαρμογή τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ