Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ:

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΞύλο, ΜΑΤ, συλλήψεις.......... και μια κουφή ηγεσία !!!

Δελτίο Tύπου  (17/01/2013)

Αφού το Υπ. Οικ. διαπίστωσε ότι ο φορολογικός μηχανισμός είναι ανεπαρκής, ανέθεσε στα ΜΑΤ την αναδιάρθρωσή του!!!

Σε όλη την Ελλάδα οι τοπικοί φορείς, τα εργατικά κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Δήμαρχοι, οι επαγγελματικές ενώσεις, οι τοπικοί σύλλογοι αλλά και οι ντόπιοι βουλευτές είναι αντίθετοι στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. όπου δεν υπάρχουν αιτιολογημένα κριτήρια και όπου αυτό γίνεται με γνώμονα την εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων για το Δημόσιο, αλλά μεγάλη επιβάρυνση για τους ίδιους.

Η τακτική του Υπουργείου, αντί να φροντίσει να εκσυγχρονίσει τις διαδικτυακές εφαρμογές και ΜΕΤΑ να προχωρήσει στην όποια «αναδιάρθρωση» δείχνει ότι οι πραγματικές προθέσεις των διοικούντων είναι η διάλυση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, η ανάθεση του έργου τους σε ιδιώτες και η παντελής απουσία ελέγχων στην «ελεύθερη» οικονομία του νεοφιλελευθερισμού που ευαγγελίζονται.

Αυτό δείχνει η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών, η συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, η κατάργηση κλινών και η συγχώνευση Νοσοκομείων, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, οι ανύπαρκτες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τόσα άλλα καθημερινά παραδείγματα.

Τα τελευταία γεγονότα στην πόλη της Νάουσας, με το ξύλο και τις συλλήψεις, οι κινητοποιήσεις στην Κύμη, την Κάρυστο, τα Γρεβενά, τις Κυκλάδες, την Πύλο, τη Λέσβο και αλλού, δείχνουν ότι κάποιοι ακόμα αντιστέκονται...

Κάποιοι όμως είναι ή κουφοί ή άβουλοι....

Η πλειοψηφούσα ομάδα της ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν βλέπει τηλεόραση; Δεν άκουσε, δεν είδε τα χημικά που έφαγαν οι πολίτες της Νάουσας που υπερασπίστηκαν (!!!!) την εφορία τους; Δεν άκουσαν την κραυγή των συναδέλφων που αναγκάζονται να γίνουν μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα; Δεν διάβασαν καμία από τις ανακοινώσεις των επιτροπών αγώνα, τουλάχιστον να κάνουν αντιγραφή-επικόλληση και να τη στείλουν στον Τύπο;

Δεν ντρέπονται να βλέπουν στην τηλεόραση τους πολίτες της Νάουσας να τρώνε ξύλο και να συλλαμβάνονται και αυτοί να κάθονται στους καναπέδες τους;

Οι αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι και ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει πάρει με τη στάση της ξεκάθαρη θέση υπέρ της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Γνώριζε από παλιά το σχέδιο της λεγόμενης «αναδιάρθρωσης» και συναίνεσε. Η μόνη υπεύθυνη στάση που μπορεί να πάρει αυτή τη στιγμή είναι είτε να παραδώσει ο καθένας την κομματική του ταυτότητα και να ταχθεί με τους συναδέλφους, είτε να παραιτηθεί. Ο κλάδος δεν έχει άλλο ανάγκη από κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ

(ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ''ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ'' ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ,  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ''ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ''.)