Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΚΑΛΛΟΝΗΣ(ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΜΗΘΥΜΝΑΣ) ΚΑΙ ΛΗΜΝΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στις ΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - ΧΙΟΥ, ενάντια στο κλείσιμο των ΔΟY και ταυτόχρονο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ο.Υ ΝΟΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ – ΧΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΚΑΛΛΟΝΗΣ(ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΜΗΘΥΜΝΑΣ) ΚΑΙ ΛΗΜΝΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου της κατάργησης 127 Δ.Ο.Υ σ όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2012 ,που ανάμεσά τους βρίσκονται οι Δ.Ο.Υ Καλλονής( Καλλονής- Μήθυμνας) και Λήμνου εκφράζουμε

Την κατηγορηματική αντίδρασή μας στην ουσιαστική διάλυση των οικονομικών υπηρεσιών του Νομού μας , μετά και την κατάργηση πριν ένα χρόνο των Δ.Ο.Υ Μήθυμνας και Πλωμαρίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, τους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες που κινούνται γύρω από το χώρο των υπηρεσιών μας (λογιστές, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι) και όλους γενικά που επέλεξαν να ζουν, να εργάζονται, να δημιουργούν ,να έχουν τις οικογένειές τους σε άγονες και ακριτικές περιοχές. Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι από το σχέδιο αυτό πλήττονται κυρίως οι νησιωτικές περιοχές ενάντια μάλιστα στο κεκτημένο της νησιωτικότητας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ή να υπονοεί. Ήδη από το 2011 και με κάθε ευκαιρία μέχρι σήμερα είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας τόσο προς το ΥΠΟΙΚ όσο και προς την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ με βάση τα σχέδια που κατά καιρούς έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Θεωρούμε ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών , που την κρίνουμε απαραίτητη και αναγκαία πρέπει να γίνει αφού πρώτα

1. Εφαρμοστεί ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα που θα μπορεί να φέρει στο κράτος τα αναμενόμενα έσοδα

2. Ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας

3. Επιτευχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση ανάμεσα στο ΥΠΟΙΚ και στους λοιπούς φορείς του δημοσίου, τράπεζες, συνεταιρισμούς, Δήμους κλπ έτσι που να μην απαιτείται να ταλαιπωρείται ο πολίτης γυρνώντας από υπηρεσία σε υπηρεσία και να απελευθερωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μας από ανούσια καθήκοντα για να επικεντρωθούν στο κύριο αντικείμενο της δουλειάς που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο έλεγχος και η είσπραξη.

4. Ληφθούν υπόψη γεωγραφικά, πληθυσμιακά, ιδιαίτερα τοπικά και οικονομικά κριτήρια.

Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο η επιχειρούμενη διάλυση του κλάδου και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Είναι άλλο αυτό και άλλο ο εξαναγκασμός σε μαζικές αποχωρήσεις ή ξεσπιτωμούς των συναδέλφων. Είναι άλλο αυτό και άλλο η ιδιωτικοποίηση που επιχειρείται με την εκχώρηση αντικειμένων ( έλεγχος , είσπραξη, κεφάλαιο σε ιδιώτες) για να εκπληρωθούν μνημονιακές δεσμεύσεις.

Θεωρούμε επίσης ιδιαίτερα υποκριτική την πρόταση για δημιουργία εντός Δημοτικών χώρων και με λειτουργικά έξοδα που θα βαρύνουν τους Δήμους φορολογικών ΚΕΠ ( με δυναμικότητα 1-4 ατόμων ανάλογα με τον πληθυσμό), διότι επί της ουσίας δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολίτες και προαναγγέλλονται για λόγους εντυπωσιασμού και κατευνασμού των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνουμε ότι τα έσοδα των υπηρεσιών μας είναι σαφώς πολλαπλάσια από τα λειτουργικά τους έξοδα ( ενοίκια κλπ ) και ο ισχυρισμός ότι θα γίνει μείωση δαπανών είναι αβάσιμος δεδομένου ότι θα χρειαστούν πολύ περισσότερα έξοδα απ ότι σήμερα για να στεγαστεί στην πόλη της Μυτιλήνης η Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης-Πλωμαρίου-Καλλονής-Μήθυμνας-Λήμνου δεδομένου μάλιστα και του ότι η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την συγχώνευση αλλά θα πρόκειται για συγκατοίκηση 5 υπηρεσιών με ξεχωριστές θέσεις εργασίας ανά αντικείμενο και ανά τέως Δ.Ο.Υ. Ακόμα και το κόστος μεταφοράς του εξοπλισμού είναι πολλαπλάσιο των ετήσιων λειτουργικών εξόδων της κάθε υπηρεσίας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Δ.Ο.Υ Μήθυμνας που καταργήθηκε έφυγε από ιδιόκτητο κτίριο ενώ η Δ.Ο.Υ Πλωμαρίου από εξαιρετικό χαμηλό μίσθωμα.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη διάλυση του Δημόσιου τομέα γενικότερα ( αύριο μπορεί να είναι σχολεία, Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία κλπ) και εντέλει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της ζωής στα χωριά και τα νησιά μας.

Θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τους τοπικούς Βουλευτές και όλους τους φορείς του Νομού μας που ήδη από καιρό αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ, αλλά και των άλλων υπηρεσιών ,τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η απώλεια εσόδων.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη διάλυση του κλάδου μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ