Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ!!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ο.Υ. ΛΗΜΝΟΥ

Άλλη μια φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ανακινείται το ζήτημα του κλεισίματος – υποβιβασμού της Δ.Ο.Υ. Λήμνου. Για μας ισοδυναμεί με περιφρόνηση του νησιού μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Λήμνου, στηριζόμενοι από όλο το Λημνιακό λαό, ένα σύνολο 18.000 ανθρώπων που κατοικούν σε ένα πολύ απομακρυσμένο και αδικημένο από την Πολιτεία νησί, είμαστε αντίθετοι στην ακατανόητη και επιζήμια εθνικά πολιτική αυτή που μας επιβάλλεται και πάλι.

Να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά, για όλους αυτούς που δεν το γνωρίζουν, ότι το νησί της Λήμνου με πρωτεύουσα τη Μύρινα, είναι ΑΛΛΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ νησί από το νησί της Λέσβου που έχει πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη. Και αν και είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, δυστυχώς δεν αποτελεί νομό διοικητικά και έτσι θα χάνει για πάντα τα προνόμια αυτού του τίτλου. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ο Άγιος Ευστράτιος που εξυπηρετείται από τη Δ.Ο.Υ. Λήμνου έχει λίγους, πολύ λίγους κατοίκους. Αυτό δημιουργεί επικίνδυνους συνειρμούς σε εμάς και ανοίγει την όρεξη σε κάποιους άλλους ...

Νησιά που έχουν πολύ ευκολότερη πρόσβαση στη στεριανή Ελλάδα διατηρούν τη Δ.Ο.Υ. τους, ενώ η Λήμνος που απέχει 6-7 ώρες ακτοπλοϊκά από τη Μυτιλήνη, 1-2 φορές την εβδομάδα καιρού επιτρέποντος, μετράει και πάλι απώλειες.

Η Δ.Ο.Υ. Λήμνου επιτελεί έργο, συμβάλλει στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού με σημαντικά έσοδα και το όφελος από την διατήρησή της θα είναι πολλαπλάσιο. Ενίσχυση χρειάζεται και ΟΧΙ κατάργηση. Όσοι εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις κινούν υποψίες για μετατροπή του Αιγαίου σε ζώνη φοροδιαφυγής.

Το νησί της Λήμνου, ένα νησί με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, προσελκύει συνεχώς νέους ανθρώπους που έρχονται να ζήσουν εδώ, να κάνουν πράξη το όραμα της αποκέντρωσης, να δημιουργήσουν, να παράξουν, παλεύοντας πολλές φορές για δικαιώματα που για όλους τους στεριανούς θεωρούνται δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ;; ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ;;

Αν όλα αυτά σας φαίνονται απλές φιλολογίες, σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε τον χειμώνα για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την άλλη όψη του νομίσματος.

Πρακτικά, μπροστά στο ζωτικής φύσεως για την κοινωνία μας πρόβλημα ελήφθησαν πρωτοβουλίες για σημαντικότατη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Δ.Ο.Υ.

Από την Πολιτεία που μας έμαθε στα λίγα, περιμένουμε το ελάχιστο, την διοικητική απόφαση.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ!!!

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΛΗΜΝΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ