Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

Επιστολή – Απάντηση του Τ. Καββαθά στο Δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Δικαιολογημένος απόλυτα ο θυμός και η αγανάκτηση (τις δύσκολες και για το δικό μας κλάδο εποχές που διανύουμε) όσων δεν γνωρίζουν το ποιόν μου, αλλά και η έκπληξη όσων ξέρουν τις πεποιθήσεις και τις απόψεις μου ως εργαζόμενου, ως συνδικαλιστή, ως ανθρώπου. Προς διαφώτιση των πρώτων αλλά δικαίωση των δευτέρων και αιφνιδιασμένος από το σύνολο του δημοσιεύματος παραθέτω την πρόταση της οποίας είμαι συντάκτης που κατατέθηκε στο συγκεκριμένο Δ.Σ. (17/08/2017) και απεικονίζει τη θέση επί του θέματος των προληπτικών ελέγχων της ΑΑΔΕ:

«Πρόταση ΑΣΚΙ Εφοριακών
Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας – Ηλείας – Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Από το καλοκαίρι του έτους 2015 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από την τότε ΓΓΔΕ στο κομμάτι των προληπτικών ελέγχων από συνεργεία υπαλλήλων που υπηρετούν στις Δ.Ο.Υ.
O κλάδος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του έχοντας ως όπλο την επιστημονική και επαγγελματική του κατάρτιση και πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν είχε απτά αποτελέσματα.
Έχοντας την εμπειρία των ετών αυτών και των προβλημάτων που προέκυψαν , Ζητάμε
 Σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων που με κόπο και αγώνα κατακτήθηκαν από παλαιότερες γενεές και οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να παραδώσουμε στα παιδιά μας πολιτισμένο εργασιακό περιβάλλον και όχι εργασιακό μεσαίωνα και εργασιακή ζούγκλα. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι και πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων, καταδικάζοντας ενέργειες και πρακτικές εκφοβισμού των συναδέλφων για υποχρεωτική συμμετοχή σε συνεργεία προληπτικού πέραν του ωραρίου και πενθημέρου.
 Εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση των συναδέλφων που μετέχουν στα συνεργεία με στόχο ποιοτικότερη και ασφαλέστερη εργασία.
 Νομική προστασία των συναδέλφων σε κακόβουλες ενέργειες και συμπεριφορές φορολογούμενων..
 Διεύρυνση του πεδίου ελέγχου όπως έχουνε προτείνει πολλές φορές ώστε να καταστεί δικαιότερος, και αποτελεσματικότερος ο έλεγχος (σε γιατρούς, δικηγόρους, ξενοδοχεία, μεγάλες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε εστίαση και μικρομάγαζα) .
 Δημιουργία εποπτείας προληπτικού ελέγχου σε κάθε ΔΟΥ όπου θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα λοιπά αντικείμενα, στελεχωμένη με συναδέλφους άρτια καταρτισμένους όπου δεν θα εμπλέκονται με την υπόλοιπη ροή εργασιών της Δ.Ο.Υ.
 Αξιοπρεπή αμοιβή των συναδέλφων με κάλυψη των πραγματικών δαπανών, υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων, όπως η ομοσπονδία στο παρελθόν έχει θέσει σχετικές προτάσεις.»

Σε αναμονή περαιτέρω ενεργειών μου προς πλήρη διαφώτιση των γεγονότων, δικαίωση των σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων αλλά και εμού του ιδίου, του οποίου έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψη και προς διεκδίκηση και προάσπιση κάθε νομίμου δικαιώματός μου και αξίωσης μου, αναρωτιέμαι ποιους έχει ενοχλήσει τόσο πολύ η συγκεκριμένη θέση, πρόταση και στάση;

Καββαθάς Τρύφων
Μέλος του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαϊας Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας