Δικαστικός κλοιός για τη Σαββαΐδου

Στυλ Γραμμάτων

Ασκηση ποινικής δίωξης για ευνοϊκή ρύθμιση προς τα κανάλια

Ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέα για πράξεις και παραλείψεις που ευνοούν μεγαλοκαναλάρχες και εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τοκογλυφίας βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της για παράβαση καθήκοντος στην απόφαση που έλαβε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, να μεταφερθεί κατά ένα έτος η υποχρέωση των καναλιών να καταβάλλουν μηνιαίως φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Στη δεύτερη υπόθεση, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την Κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Πηγή: www.avgi.gr

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
4
Άρθρα
1163
Εμφανίσεις Άρθρων
1946187