ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

(Τρ. 10/6/14 - 18:29)

...ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.

ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" : "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

To γνωστό αυταρχικό της "πρόσωπο" έδειξε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά. Στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, τα ΜΑΤ επετέθησαν απρόκλητα στις καθαρίστριες και στους αλληλέγγυους που διαμαρτύρονταν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης εναντίον τους, ενόψει της παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών από το νέο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη.alt

Τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους και τις καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ, κατήγγειλε στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" η απολυμένη καθαρίστρια Ευαγγελία Αλεξάκη.

«Μας τσάκισαν για να μη δει ο νέος υπουργός τις διαμαρτυρίες μας», δήλωσε "Στο Κόκκινο" η Ευαγγελία Αλεξάκη και συμπλήρωσε ότι, "αυτή είναι η παραλαβή της νέας κυβέρνησης".

Σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει.Την Πέμπτη αναμένεται η τελική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλληλέγγυων που βρέθηκαν στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ., μετά τη βίαιη επιχείρηση των ΜΑΤ μία από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες διεκομίσθηκε τραυματισμένη, με βαρύ χτυπημα στο γόνατο, στον Ευαγγελισμό. Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν σε ασθενοφόρο να μπει στην Νίκης και να παραλάβει την τραυματισμένη καθαρίστρια.

Υπενθυμίζουμε, ότι το πρωί της Τρίτης (10/6) οι απολυμένες καθαρίστριες μαζί με εκατοντάδες αλληλέγυους πραγματοποίησαν πορεία προς τον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου».

Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.

Έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένουν για 35η συνεχόμενη ημέρα, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες συνεπικουρούμενες από τους απολυμένους σχολικούς φύλακες και τους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς.

αναδημοσίευση από iskra.gr