Δευτέρα
30 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

Παραίτηση Θεοχάρη: Το εξιλαστήριο θύμα, οι αντιδράσεις και οι απειλές

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΣε αποδιοπομπαίο τράγο για τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και την εκλογική υποχώρηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης μετατρέπεται ο Χάρης Θεοχάρης, που με την παραίτησή του άνοιξε την βεντάλια του ανασχηματισμού - Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να έχει πει ότι «αν δεν με καλύψουν, θα απασφαλίσω» καθώς και ότι «Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω».

Αναδημοσίευση από left.gr

Στις "αστοχίες" του τεχνοκράτη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη επιρρίπτει τελικώς η κυβέρνηση την κοινωνική δυσαρέσκεια που οδήγησε στην εκλογική της ήττα προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο -και να συνεχιστεί- η μνημονιακή πολιτική, αλλά και οι πολιτικοί της εκφραστές που σηματοδοτούνται από το τρίγωνο Σαμαρά - Βενιζέλου - Στουρνάρα.

Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης υπέβαλλε την παραίτησή του μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, το μεσημέρι της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου να τον εξωθεί σε παραίτηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράζει την έντονη δυσφορία της σε μια πρωτοφανή παρέμβαση της στα εσωτερικά ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρέμβαση δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Απειλές Χ. Θεοχάρη ότι «θα μιλήσω»

Έμμεσες απειλές για αποκαλύψεις αναφορικά με παρεμβάσεις στο έργο του φέρεται να έχει διατυπώσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν σήμερα οι πρωινές εκπομπές του Mega και του Antenna ο κ. Θεοχάρης φέρεται να έχει πει ότι «αν δεν με καλύψουν, θα απασφαλίσω» καθώς και ότι «Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω».

Μάλιστα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων, μία μέρα μετά την παραίτησή του φέρεται να μίλησε για την αποχώρησή του και να ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεχόταν πιέσεις, κάτι που έγινε και για να παραιτηθεί. Επίσης, φέρεται να είπε πως έκανε τις δουλειές της κυβέρνησης και τελικά κατηγορούνταν εκείνος.

Πληροφορίες: tovima.gr, avgi.gr, capital.gr