Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Δικαίωση ενός τεράστιου αγώνα: Οι καθαρίστριες επαναπροσλαμβάνονται!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

αναδημοσίευση από left.gr

Για να διαβάσετε την απόφαση του δικαστηρίου πατήστε εδώ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπ. Οικονομικών κάνοντας δεκτή την αγωγή για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης - Προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου, όπερ σημαίνει ότι οι καθαρίστριες επιστρέφουν στη δουλειά από τη Δευτέρα!  

alt

Όπως επιβεβαιώνει και το in.gr, την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σύμφωνα με τον δικηγόρων των εργαζόμενων Γιάννη Καρούζο. Ο δικηγόρος των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση.

Οι απολυμένες καθαρίστριες και ο δικηγόρος τους ενημέρωσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Όπως τόνισαν θα ακολουθήσει συνέλευσή τους, ενώ τονίζουν ότι «νίκησαν» στον αγώνα τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί των ένδικων μέσων και να ζητήσει συγγνώμη:

Χθες, Πέμπτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις. Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων. Η είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης προκάλεσε πανηγυρισμούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες, ως ύστατη μάχη πριν την απόλυση, οι καθαρίστριες.