ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τις συναδέλφισες καθαρίστριες και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν, στο υπουργείο οικονομικών βρίσκονται στην τελική φάση για την έκδοση της απόφασης, βάσει της οποίας το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων με τη συγκεκριμένη ειδικότητα (καταργείται όλος ο κλάδος – ΙΔΑΧ 4ωρης απασχόλησης) θα βρεθούν στο δρόμο. Αμέσως μετά την απόφαση και προς υλοποίηση αυτής, θα ακολουθήσει και η ονομαστική κατάσταση με όσους χάνουν τη δουλειά τους.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να σημάνει την πλήρη ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε, στην κατεύθυνση υπεράσπισης των θέσεων εργασίας μας.

Η ΑΣΚΙ από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών που θα αποτρέψουν τις απολύσεις, όχι μόνο αυτές που έχουν εξαγγελθεί, αλλά και όσες ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα. Για τις αμέσως επόμενες ημέρες η ΑΣΚΙ προτείνει:

  • Συνέλευση όλων των προς απόλυση συναδέλφων που βρίσκονται στην Αθήνα (αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών), του Συντονιστικού τους, της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και του Δ. Σ. του Συλλόγου Αττικής, την Τρίτη 3.9.13.

  • Πραγματοποίηση στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες πανελλαδικής συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο. Το συντονισμό και τα έξοδα για την μεταφορά των συναδέλφων να τα αναλάβουν οι Σύλλογοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

  • Καθημερινή παρουσία των προς απόλυση συναδέλφων (από την Αθήνα ειδικά), των συνδικαλιστικών στελεχών και όσων συναδέλφων μπορούν, έξω από το υπουργείο οικονομικών στις 8 πμ, τουλάχιστον μέχρι τη μεγάλη 48ωρη Γενική Απεργία (18 και 19\9), που γίνεται ενάντια στις απολύσεις.

  • Καθημερινή παρουσία των προς απόλυση καθαριστριών έξω από επιλεγμένες ΔΟY της περιφέρειας, με τη στήριξη φυσικά των εκεί Συλλόγων και συναδέλφων, για ενημέρωση των φορολογουμένων.

  • Ανάληψη (με έξοδα της ομοσπονδίας) κάθε νομικής ενέργειας, σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, που κρίνονται σκόπιμες και μπορούν να συμβάλουν στον αγώνα υπεράσπισης των θέσεων εργασίας.

  • Πλήρης ενεργοποίηση της ομοσπονδίας και των Συλλόγων ενάντια στις απολύσεις και στήριξη με κάθε τρόπο των αποφάσεων – προτάσεων του συντονιστικού των καθαριστριών.

  • Ανάδειξη με ευθύνη και πρωτοβουλία της ομοσπονδίας (ανακοινώσεις, δελτία τύπου, Συνέντευξη τύπου κλπ) της επιλογής της κυβέρνησης για τη μεταφορά της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες, το κόστος των οποίων, εκτός των άλλων, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αμοιβές των σημερινών εργαζόμενων και η παρουσία των οποίων στις φορολογικές υπηρεσίες δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των αρχείων των υπηρεσιών μας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ... ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ