Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το σύνολο σχεδόν των πληροφοριών, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι και το υπουργείο Οικονομικών (σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν ορισμένοι ακόμα και μέχρι... προχθές) θα έχει τη δική του... συνεισφορά στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Δεν είναι μόνο η δήλωση Μητσοτάκη, περί συμμετοχής του συνόλου των υπουργείων στην κινητικότητα, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες που επιβεβαιώνουν ότι και στο δικό μας υπουργείο θα υπάρχουν απολύσεις, διαρρέοντας μάλιστα και συγκεκριμένα νούμερα προς απόλυση συναδέλφων, τα οποία σε κάθε περίπτωση ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Αυτό όμως που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι η αναζήτηση του ακριβή αριθμού των προς απόλυση συναδέλφων, ούτε φυσικά τα περίεργα και σίγουρα ύποπτα παιχνίδια διαρροών αναφορικά με το χώρο ή την κατηγορία που θα αφορούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις. Άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία από άλλους κλάδους του δημοσίου αποδεικνύει ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπάρχουν ούτε εξαιρέσεις ούτε νησίδες ασφαλείας.

Αυτό που προέχει είναι η αντίσταση απέναντι στις επιχειρούμενες απολύσεις. Είναι η δημιουργία επιτέλους κοινού μετώπου όλων των ομοσπονδιών του υπουργείου οικονομικών, αλλά και όχι μόνο αυτών, εγκαταλείποντας τις συντεχνιακές λογικές που σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζουν τη μέχρι τώρα στάση τους. ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛYΣΕΩΝ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;