ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΟΕ ΔΟY: ΣΤΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

altΤεράστια προβλήματα και αδιέξοδα για εκατοντάδες συναδέλφους, προκύπτουν από την επιλογή του υπουργείου να προχωρήσει σε αναγκαστικές μετακινήσεις των συναδέλφων που εργάζονται στα υπό κατάργηση τμήματα και τη μεταφορά τους στις ΔΟY υποδοχής.

Οικογένειες θα διαλυθούν ή θα μετακινηθούν αναγκαστικά σε τεράστιες αποστάσεις (π.χ. από Σάμο στον Πειραιά), δεδομένων, εκτός των άλλων, των οικονομικών συνθηκών.

Το υπουργείο προχωράει στην ''αναδιοργάνωση'' – διάλυση του κλάδου συνεχίζοντας την επίκαιρη πλέον πολιτική του '' αποφασίζομεν και διατάσσομεν''. Το μήνυμα όμως αυτό είναι σαφές ότι δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα σήμερα. Στην ίδια θέση θα βρεθούν άμεσα και οι εναπομείναντες συνάδελφοι στις υποστελεχωμένες ΔΟY, οι οποίες οδεύουν προς οριστικό κλείσιμο καθώς και το σύνολο των συναδέλφων, μέσω τις διαδικασίας περικοπής δομών και υπηρεσιών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΠΟΕ ΔΟY επιλέγει για άλλη μια φορά το ρόλο του παρατηρητή. Συμπεριφορά η οποία αποτελεί τη συνέχεια της στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο προχωρούσε η διάλυση του κλάδου και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις ''προπαγάνδιζαν'' και στήριζαν τις επιλογές του υπουργείου.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα αγανακτισμένων συναδέλφων και τις παρεμβάσεις Συλλόγων που ζητούσαν εναγωνίως στήριξη, η ομοσπονδία απέφυγε (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) να πάρει μέχρι στιγμής θέση στο συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς περιμένει να ολοκληρωθεί το έγκλημα (βλ. αναγκαστικές μετακινήσεις) και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μια... επαναστατικού τύπου ανακοίνωση, εξαντλώντας έτσι το ρόλο της. Πρακτική η οποία δεν θα έχει παρατηρηθεί για πρώτη φορά.

Η ΑΣΚΙ καλεί δημόσια σε άμεση σύγκληση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει αποδοχή και συνενοχή όσων λαμβάνουν χώρα... Το μήνυμα προς το υπουργείο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο... ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΘΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ...