ΑΘΩΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Την Παρασκευή 7/06/2013 δικάστηκε στη Σάμο και αθωώθηκε πανηγυρικά η συνάδελφος και μέλος του συλλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα – αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Γιασεμώ Κεχαγιά, με την κατηγορία της ψευδούς αναφοράς στις αρχές.alt

Κινδύνεψε η συνάδελφος να τεθεί σε αργία επειδή έπραξε λειτούργησε ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με αφορμή έγγραφο του συλλόγου, που στάλθηκε στις αρμόδιες αρχές το 2010 και ζητούσε διευκρινήσεις για την τύχη μεταναστών – προσφύγων σε τρεις περιπτώσεις, μετά από πληροφορίες που είχε από κατοίκους και πρόσφυγες. Η αστυνομική διεύθυνση Σάμου, αντί να δώσει, ως όφειλε, τις απαραίτητες διευκρινήσεις, διαβίβασε το έγγραφο στον εισαγγελέα, ο οποίος έσπευσε να ασκήσει ποινική δίωξη. Το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι παντελώς ανυπόστατες ( ο σύλλογος ζητούσε διευκρινήσεις για πραγματικά περιστατικά ), αποδεικνύει, πως η άσκηση ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των προσφύγων, στην ποινικοποίηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, και στην προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών από κάθε δυνατότητα κοινωνικού ελέγχου.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους του νησιού η σταθερή, διαχρονική παρουσία και δράση του συλλόγου, η καθοριστική του συμβολή στο κλείσιμο του κολαστηρίου στο πρώην καπνοκοπτήριο, όπου οι πρόσφυγες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, στερούμενοι κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που η ανάγκη τους έφερε πρόσφυγες στον τόπο μας, η ασυμβίβαστη υπεράσπιση των δικαιωμάτων που τους παρέχει το διεθνές δίκαιο και η επαγρύπνηση για τυχόν καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Επιχειρήθηκε να ποινικοποιηθεί η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να κρατηθεί η δράση των σωμάτων ασφαλείας στεγανή από τον κοινωνικό έλεγχο. Απέτυχαν όμως και η Γιασεμώ αθωώθηκε πανηγυρικά!