Εναλλακτική Σύνοδος Ευρωπαϊκών Κινημάτων Αθήνα, 7 και 8 Ιουνίου 2013 Ποδηλατοδρόμιο (ΟΑΚΑ)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση Σάββατο 8 Ιούνη, 6:30 μ. μ. Μουσείο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά και σε όλη την Ευρώπη για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, η Αραβική Άνοιξη, και οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και οι πολιτικές της λιτότητας δεν αποτελούν μονόδρομο.alt

Με πρωτοβουλία συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και κινηματικών συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη προετοιμάζεται το Alter Summit της Αθήνας στις 7 και 8 Ιουνίου.

Στόχος του είναι η αναγνώριση της συστημικής κρίσης, η οργανωμένη προβολή της εναλλακτικής μας πρότασης στα προγράμματα λιτότητας και της γενικευμένης επίθεσης ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και την εξαφάνιση των κοινωνικών αγαθών, ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, η ολοκλήρωση και έγκριση του μανιφέστου των λαών της Ευρώπης.

Ο τόπος διεξαγωγής του επελέγη ακριβώς επειδή η Ελλάδα, εκτός από πειραματόζωο των αντικοινωνικών σχεδίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της ΕΕ, αποτελεί και εργαστήριο αντίστασης στη λιτότητα, την ανεργία και τη λεηλασία των κοινών αγαθών.

Στην Οργανωτική Επιτροπή της Εναλλακτικής Συνόδου συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικές, κοινωνικές, μη κυβερνητικές, φεμινιστικές, οικολογικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα, με την πεποίθηση ότι η νεοφιλελεύθερη επίθεση έχει διαφορετικούς ρυθμούς σε κάθε χώρα, αλλά τελικά είναι συνδυασμένη σε διεθνές επίπεδο και μόνο ο κοινός αγώνας των ευρωπαϊκών λαών, ιδιαίτερα όσων θίγονται σήμερα περισσότερο από την κρίση, μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Καλούμε τους συναδέλφους συναγωνιστές να παραστούν στις εργασίες του διημέρου, του Alter Summit που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 7-8 Ιουνίου 2013 στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, τρένο ΗΣΑΠ στάση Ειρήνη, καθώς και στην Ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 6.30 μ. μ. στο Μουσείο.

Αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και αντίσταση στη φασιστική απειλή

Για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Να συντονίσουμε τον αγώνα μας,

με τους αγώνες των λαών της Ευρώπης και του κόσμου

Αυτόνομη Παρέμβαση