Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Για άλλη μια φορά το Β' Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών, στη συνεδρίασή του στις 5.12.12, απέδειξε τη ρουσφετολογική και κομματική λογική με την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη ''πρόθυμα'' σε κάθε κυβέρνηση.

Παρά το ότι η Ομοσπονδία των εφοριακών με έγγραφό της (Αρ. πρωτ. 141/28.11.12) είχε ζητήσει να σταματήσει η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι τις 15.12.12 (ημερομηνία που ολοκληρώνονται και οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια), αυτό συνεδρίασε σήμερα, για να ικανοποιήσει για άλλη μια φορά (μεταξύ άλλων) μεταθέσεις ημετέρων, ρουσφετάκια κλπ κλπ.

Επίσης προχώρησε και σε μια περίεργη ''ομηρία'' νέων συναδέλφων για τους οποίους (ενώ εξέτασε τα αιτήματα) ανέβαλε (!!!) τη σχετικά απόφαση για επόμενο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Αναγνωρίζουμε απόλυτα τα προβλήματα των συναδέλφων και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την ικανοποίηση των αιτημάτων για μεταθέσεις – αποσπάσεις – μετακινήσεις κλπ κλπ, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιλεκτική ικανοποίησή τους, τι στιγμή που πλήθος άλλων, παραμένουν επί μήνες και χρόνια σε εκκρεμότητα, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά και υπηρεσιακά προβλήματα σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Ούτε μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την ημερομηνία σύγκλισης του Υ.Σ., παρότι εκκρεμούν αιτήσεις συναδέλφων εδώ και αρκετούς μήνες.

Κατανοούμε απόλυτα το ρόλο των διορισμένων από το υπουργείο μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου. Προφανώς η επιλογή τους, θα έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια.

Κατανοούμε επίσης το ρόλο της εκπροσώπου της ΔΑΚΕ (και εκλεγμένου συνδικαλιστικού στελέχους)το οποίο έσπευσε να συμμετέχει και να νομιμοποιήσει τη διαδικασία, παρά την αντίθετη απόφαση της ομοσπονδίας.

Αναρωτιόμαστε όμως μέχρι πότε θα ανεχόμαστε ως εργαζόμενοι, τέτοιου είδους διαδικασίες, να καθορίζουν τις τύχες και τις ζωές μας.

Η ΑΣΚΙ απαιτεί την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων, την άμεση εφαρμογή διαδικασιών που εξασφαλίζουν αξιοκρατία και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και το σταμάτημα παρεμβάσεων εξωθεσμικών παραγόντων (γεγονός που καταγγέλλει με Δελτίο Τύπου στις 24.10.12 και η ΠΟΕ ΔΟY)

Οι ανακοινώσεις της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. στο www.poedoy.gr

5.12.12

ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ