Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Επειδή πολλά ακούσαμε αυτές τις ημέρες από την πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την διαχείριση - αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και επειδή τυχαίνει να είμαστε εφοριακοί , επισημαίνουμε τα παρακάτω:alt

  1. 1.Δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να αξιοποιηθούν ελεγκτικά τα στοιχεία της λίστας , έστω με τη διαδικασία που προβλέπεται και ακολουθείται σε περιπτώσεις ανωνύμων καταγγελιών ?
  2. 2.Ζήτησαν τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Υπουργείου για το θέμα αυτό οι κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Διώτης , Βενιζέλος?
  3. 3.Σε ερώτηση του κ. Κουβέλη (για να δείτε την ερώτηση και την απάντηση πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), βουλευτή τότε του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτεστάιν, από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα, ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου απαντούσε στις 26-03-2010 ότι: « τα εν λόγω στοιχεία (λίστα Λιχτεστάιν ) παραλήφθηκαν με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Γερμανικές φορολογικές αρχές κι έχουμε προβεί, ήδη, στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για τυχόν εντοπισμό διαφυγούσας φορολογητέας ύλης». ΑΡΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΛΙΣΤΕΣ.
  4. 4.Σε ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , σχετικά με τη φοροδιαφυγή από καταθέσεις στο εξωτερικό (και ιδιαίτερα σε Ελβετία και Κύπρο), ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών απαντούσε στις 06-06-2011 ότι : «το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με Έλληνες φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία» , ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι είχε στα χέρια του τη λίστα της Λαγκάρντ από το τέλος του 2010.
  5. 5. Έδωσε εντολή  η πολιτική ηγεσία, στην αρμόδια υπηρεσιακή , να ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολούθησε με τις Γερμανικές φορολογικές αρχές για τη λίστα Λιχτεστάιν και με τις αντίστοιχες αρμόδιες φορολογικές αρχές της Γαλλίας για τη λίστα Λαγκάρντ κι αν όχι γιατί ?
  6. 6.Θα απαντήσουν επιτέλους στα παραπάνω ερωτήματα οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος ή θα συνεχίσουν τις ατομικές τους αφηγήσεις που μας είναι αδιάφορες και εξοργιστικές.