ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΚΛΙΜΑΚΩΣΗ στις 27 και 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν θα σταματήσουν,

 αν δεν τους σταματήσουμε εμείς

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πορτογαλίας έδειξαν το δρόμο... Οι πολυήμερες και μαζικές τους κινητοποιήσεις, τρόμαξαν τη μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας τους.

Μπροστά στην εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που κατέκλισαν επί ημέρες τους δρόμους και τις πλατείες των περισσοτέρων πόλεων της Πορτογαλίας, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την αναστολή ουσιαστικά των μέτρων λιτότητας που είχε εξαγγείλει, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής για ένα επιπλέον έτος.

Ο πορτογαλικός Λαός βρίσκεται για ημέρες στους δρόμους, παλεύοντας για την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση και την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών (το τελευταίο μέτρο που προκάλεσε τη θύελλα των αντιδράσεων ήταν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους και η αντίστοιχη μείωση τους για τις επιχειρήσεις). Παλεύει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασία, την αποφυγή μειώσεων στους μισθούς, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και αποδεικνύει πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΧΑΜΕΝΟΣ.

Κρατώντας και ελληνικές σημαίες, έδειξαν πως ο μόνος δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε, είναι αυτός της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΑΓΩΝΑ. Ενότητα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Ενάντια σε διασπαστικές λογικές και συντεχνιακές περιχαρακώσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ