ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Σεπτεμβρίου

με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα, έχουμε ήδη αναφερθεί ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να αντιδράσει.alt

Δεν έχει κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε έναν κηρυγμένο πόλεμο από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Οι τακτικισμοί και οι περιοδικές αφυπνίσεις, κάθε φορά λίγο πριν ψηφιστούν τρομοκρατικές αποφάσεις, σε κάνουν να μη μπορείς ούτε καν να περιορίσεις τις απώλειες, πόσο δε μάλλον, να δημιουργήσεις ικανές αντιστάσεις για να δώσεις τη μάχη νικηφόρα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Είναι καιρός να αντιληφθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική και τακτική.

Πρώτον γιατί τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία.

Δεύτερον γιατί η δύναμη του λαού και του κινήματος μπορεί να τους σταματήσει .

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για μια ακόμη φορά πρότεινε να κερδίσουμε γρήγορα το χαμένο χρόνο. Υποστηρίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να βγει μπροστά και να αναζωογονήσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία.

Η απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Σεπτεμβρίου που αποφασίσθηκε, πρέπει να είναι η απαρχή μιας δράσης, που θα κλιμακωθεί και όχι άλλο ένα πυροτέχνημα - απάντηση στα μέτρα που κάθε φορά εξαγγέλλονται.

Επιμένουμε στο συνολικό συντονισμό με άλλους φορείς (ΓΣΕΒΕ, Έμποροι, μηχανικοί δικηγόροι κ.α.), που πλήττονται και αντιδρούν. Προτείναμε πολλαπλά οργανωτικά μέτρα και σύσκεψη με όλες τις ομοσπονδίες. Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ μπορούν να αποτελέσουν την ομπρέλα σε όλες τις κινητοποιήσεις των επιμέρους κλάδων, που αγωνίζονται έτσι που να τροφοδοτείται συνεχώς ο αγώνας της κοινωνίας για την κατάργηση του μνημονίου και την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης. .Προτείναμε να χρησιμοποιηθούν και διάφορες μορφές δράσεις, που σηματοδοτούν την αντίσταση μας απέναντι σε ακραίες αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές επιλογές.

Βασικά στοιχεία της αντίστασης μας πρέπει να είναι:

-          Η μάχη για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία που σήμερα ακρωτηριάζεται με σειρά αντισυνταγματικών μέτρων, πχ κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, νομοθετική επιβολή διατίμησης της εργασίας και ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία.

-          Η αντιμετώπιση της προπαγάνδας της κυβέρνησης από το συνδικαλιστικό κίνημα για τη δήθεν αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα των μέτρων που παίρνει υπέρ της οικονομί ς και της κοινωνίας

Ήρθε η ώρα της αντίστασης σε αυτόν τον παραλογισμό. Ήρθε η στιγμή που οι εργαζόμενοι με ενωτικούς αγώνες πρέπει να αποτινάξουν το φόβο και την τρομοκρατία, που τους επιβάλλουν και να βάλουν φρένο στην πολιτική καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού να δώσει όραμα και ελπίδα ξανά στους εργαζόμενους και στην κοινωνία και να τους οδηγήσει στην κατεύθυνση της πλήρους ανατροπής της ανάλγητης πολιτικής των μνημονίων και όσων την υπηρετούν.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!