Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΣε νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την Παρασκευή 3.8.2012 θα ολοκληρωθεί (;;;) σύμφωνα με πληροφορίες, η φαρσοκομμωδία των δήθεν ''αξιοκρατικών'' μετακινήσεων, μεταθέσεων κλπ. Είναι σαφές πλέον, ότι και η καινούργια πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με τη νέα τρικομματική της στήριξη, συνεχίζει ακόμα και σήμερα (και μάλιστα με προκλητικό τρόπο) τη ρουσφετολογία, τις υπόγειες συναλλαγές κλπ κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή, δυστυχώς έχει και τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΔΟY (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), που όπως προκύπτει από έγγραφο της Ομοσπονδίας (Α.Π. 76/30.7.2012) επικυρώνουν το περιεχόμενο του τελευταίου υπηρεσιακού και προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ζητάει με το παραπάνω έγγραφο να ικανοποιηθούν αιτήσεις συναδέλφων μιας μόνο κατηγορίας και όχι το αυτονόητο: Να ικανοποιηθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις των συναδέλφων, με τα ίδια μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια, για λόγους υγείας, οικογενειακούς, οικονομικούς κλπ κλπ.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων, με την προυπόθεση όμως, ότι θα ισχύσει για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ !!.

Αλήθεια με ποια διαδικασία και πότε το υπουργείο ή η Ομοσπονδία, κάλεσε ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΟΠΟ, τους νέους συναδέλφους να υποβάλλουν αιτήσεις μετακίνησης; Μήπως αυτή η διαδικασία έγινε και πάλι μέσα από τα γνωστά πολιτικοσυνδικαλιστικά κανάλια, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να κάνουν αιτήσεις κυρίως οι ''δικοί μας'' ή όσοι τέλος πάντων πήραν από μόνοι τους αυτή την πρωτοβουλία;

Η ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων ΟΛΩΝ των νέων συναδέλφων είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ. Ταυτόχρονα όμως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η δήθεν ΄΄ευαισθησία΄΄ του υπουργείου για μια κατηγορία συναδέλφων (αυτούς που αμοίβει με 680 ευρώ!!!!), να γίνει το όχημα καταστρατήγησης οποιασδήποτε διαδικασίας και νομιμοποίησης μιας άνευ ορίων ρουσφετολογίας και εν τέλει διαχωρισμού και των ίδιων των νεοπροσλαμβανόμενων, σε ημετέρους και μη.

Δεν αναμένουμε διαφοροποίηση της στάσης των διορισμένων από το υπουργείο μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου, τα οποία χωρίς καμιά συναδελφικότητα (και ως αντάλλαγμα προφανώς των θέσεων που κατέχουν), στηρίζουν και ψηφίζουν ότι ακριβώς τους υποδειχθεί. Αναμένουμε όμως από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων και να μην νομιμοποιήσουν ένα νέο όργιο ρουσφετολογίας.