Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, τα των πολιτικών παρεμβάσεων στις οικονομικές υπηρεσίες.

Δήλωση του Προέδρου Πελοπίδα Καλλίρη για την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης του

Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Η ανάληψη του φορολογικού βάρους από όλους τους πολίτες, ανάλογα με την πραγματική τους εισοδηματική κατάσταση, είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ.

Η φοροδιαφυγή, ωστόσο, είναι ευρύτατη για μια σειρά από λόγους: αναποτελεσματικές υπηρεσίες, έλλειψη πολιτικής βούλησης, διαπλοκή της πολιτικής στη λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών, πελατειακού χαρακτήρα παρεμβάσεις στην λειτουργία τους.

Ήρθε η ώρα για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την τοποθέτηση ενός ανεξάρτητου επικεφαλής ο οποίος θα έχει πολυετή θητεία και θα λογοδοτεί μόνο στη Βουλή για το έργο και την αποτελεσματικότητά του.

Μόνο έτσι, θα εκλείψει κάθε δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το φορολογικό μηχανισμό ως το μακρύ της χέρι για συναλλαγές».