ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μεγάλη αναστάτωση και σκηνές έντασης παρατηρούνται σε πολλές ΔΟY, σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της επιλογής του υπουργείου να προχωρήσει τη διαδικασία υπογραφής συμβολαίων αποδοτικότητας για τους εργαζόμενους στα τμήματα ελέγχου και δικαστικού, εν μέσω μάλιστα της προεκλογικής περιόδου.

Μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία εμφανίζονται, σε κάποιες περιπτώσεις, οι διευθυντές των υπηρεσιών, οι οποίοι εκβιάζοντας συναδέλφους τους απειλούν ότι σε περίπτωση άρνησης υπογραφής του συμβολαίου, θα μετακινηθούν σε άλλο τμήμα της υπηρεσίας.

Τόσο η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία αλλά και οι διευθυντές των υπηρεσιών που ως άβουλα όντα σπεύδουν να υλοποιήσουν προφορικές εντολές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη η υποχρέωση των εργαζόμενων στα τμήματα του δικαστικού και του ελέγχου να υπογράφουν συμβόλαια επίτευξης στόχων. Κάθε τέτοια διαδικασία είναι τελείως αυθαίρετη και παράνομη.

2. Οι μόνοι οι οποίοι υποχρεούνται, σύμφωνα με το νόμο, να υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, είναι οι ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης, που επιλέχθηκαν μέσα από τις διαδικασίες του τελευταίου «διαγωνισμού».

3. Κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ή μετακίνηση εργαζόμενου ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

4. Όσοι διευθυντές επιμένουν στην πρακτική των εκφοβισμών και των απειλών, να γνωρίζουν ότι διαπράττουν βαριά πειθαρχικά αδικήματα, όπως με σαφήνεια αποτυπώνεται και σε σχετική επιστολή της ΠΟΕ ΔΟY προς τον Υπουργό (πατήστε εδώ για να τη δείτε), η οποία επαναλαμβάνει την πλήρη αντίθεσή της στη διαδικασία υπογραφής συμβολαίων (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Το eforiakoi.org βρίσκεται στη διάθεση κάθε συναδέλφου που θέλει να καταγγείλει φαινόμενα και περιστατικά αυθαιρεσία και εκβιασμών.