Η ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση μετάταξης από κατηγορία ΔΕ σε ΠΕ (και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν εγκριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο) βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόοπτο γεγονός. Μαθαίνουν ότι μπορούν μεν να μεταταχθούν, αλλά η μετάταξή τους πιθανόν να θεωρηθεί καινούργια πρόσληψη στη νέα κατηγορία και έτσι να χάσουν την υπερβάλλουσα μείωση από τα ΔΙΒΕΕΤ, που είχαν στην προηγούμενη κατηγορία.

  Για να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία, πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία (σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών) θα προωθείτο σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια του υπουργείου. Κάτι τέτοιο όμως ακόμα δεν έχει γίνει και οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους το εξής δίλημμα: 1) Να περιμένουν την νομοθετική ρύθμιση που θα δικαιώνει την άποψή τους 2) Να πραγματοποιηθεί η μετάταξη με κίνδυνο να χάσουν το ποσό της προσωπικής διαφοράς, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν ένα πιο σταθερό εργασιακό περιβάλλον, λόγω της νέας κατηγορίας που αποκτούν. 3) Να ζητήσουν να μην εγκριθεί και να ακυρωθεί η αίτηση μετάταξης, μέχρι να γίνει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, με κίνδυνο όμως να χαθεί αυτή η προοπτική.

Όλα αυτά τα διλήμματα που επικρέμονται, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εκτίμηση για χειροτέρευση της εργασιακής τους κατάστασης και των οικονομικών τους προβλημάτων. Προς το παρόν το υπουργείο αναμένει την νομοθετική ρύθμιση, δεν υπογράφονται από τον υπουργό οι μετατάξεις και προτίθεται να ξαναρωτήσει τους εργαζόμενους αν συνεχίζουν να επιθυμούν την υλοποίηση της μετάταξης.

Όπως και να έχει όμως, οι όποιες ρυθμίσεις, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν για τους εργαζόμενους, όσο υλοποιείται η πολιτική των μνημονίων.

Το υπουργείο οφείλει να εξασφαλίσει το αυτονόητο, τη μετάταξη των συναδέλφων στις υψηλότερες κατηγορίες, με βάση τα προσόντα τους, χωρίς δυσμενή επίπτωση στις αποδοχές τους. Άλλωστε θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, η αναβάθμιση κάποιου υπαλλήλου, να συνδυάζεται με μισθολογική του υποβάθμιση.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.