‘’Φεύγω… για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου’’

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η παραπάνω φράση συγκλόνισε την χώρα, ενώ η επιστολή που άφησε πίσω του ο συνάνθρωπός μας (που επέλεξε να βάλει τέρμα στη ζωή του, στο Σύνταγμα) αναδεικνύει τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα αναδεικνύει, με τον πιο τραγικό τρόπο, την ανάγκη για αλληλεγγύη, συλλογική δράση και συντονισμό της αντίστασής, ως όρο πλέον για την επιβίωσή μας...

Δυστυχώς όμως τα αντανακλαστικά της ομοσπονδίας μας, για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Έτσι παρά την κατάθεση σχετικής πρότασης από την ΑΣΚΙ (και την ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από Συλλόγους) η ομοσπονδία αρνήθηκε ουσιαστικά να υιοθετήσει την έκδοση ανακοίνωσης, με στόχο την ανάδειξη των αποτελεσμάτων της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Πρωτοβουλία η οποία θα κορυφωνόταν με συμβολική 10λεπτη στάση εργασίας, με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την αυτοκτονία του Δ. ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ και το μοίρασμα επιστολής προς τους πολίτες που θα επισκέπτονταν τις ΔΟY τη συγκεκριμένη ημέρα. Μια επιστολή, απάντηση σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τους εφοριακούς σε άβουλους εκφραστές μιας άδικης και εξοντωτικής πολιτικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, για να δείτε ανακοίνωση της ΑΣΚΙ