ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.

Στο αυτόφωρο η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χανίων

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας συνελήφθη σήμερα η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων, ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη ποινών που επεβλήθησαν για βεβαιωμένες παραβάσεις.

Η προϊσταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την έλλειψη υπαλλήλων.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

Η σύλληψη έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και στα δικαστήρια των Χανίων, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έφορο.

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προϊστάμενη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες Χανίων-Ρεθύμνης Μιχάλης Δασκαλάκης τόνισε. «Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προϊστάμενη της εφορίας».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για τη βελτίωση των εσόδων του κράτους».

Πηγή: www.athina984.gr