Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τα μέτρα του νέου μνημονίου, σηματοδοτούν την πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους, αναδιανέμουν με τρομακτικά βίαιο τρόπο τον πλούτο (υπέρ των τοκογλύφων-δανειστών της χώρας) κατεδαφίζουν τον φορολογικό μηχανισμό και ιδιωτικοποιούν τα φορολογικά αντικείμενα.

Αναλυτικότερα τώρα για τα θέματα του φορολογικού μηχανισμού, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις επερχόμενες απολύσεις και την φορολογική πολιτική (η αγριότητα της οποίας θα μετατρέψει σε σάκο του μποξ τους εφοριακούς υπαλλήλους):

Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

1. Κλείσιμο 200 εφοριών έως το τέλος του 2012 (σελ.7)

2. «Επιταχύνεται η διαδικασία πρόσληψης, (έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα επαναξιολόγησης και πρόσληψης) ελεγκτών (1000 άτομα έως τέλος Απριλίου του 2012), με σκοπό την επίτευξη του στόχου των 2000 φορολογικών ελεγκτών μέχρι το τέλος του 2012, μέσα στα πλαίσια των συνολικών ορίων προσλήψεων του δημοσίου» (σελ.7) .

3. Αυξάνεται κατά 40 ελεγκτές, το προσωπικό της μονάδας φορολογούμενων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έως το Μάρτιο του 2012 (σελ. 7)

4. Μπαίνει τέλος στις πληρωμές στις εφορίες. Οι πληρωμές θα γίνονται αποκλειστικά με τραπεζικά εμβάσματα (2ο τρίμηνο 2012) (σελ.7). Άγνωστο τι θα συμβεί με τις λοιπές (πλην ταμείου) διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης των φόρων.

5. Εγκατάσταση νέου συστήματος πληροφορικής στις εφορίες που θα απομείνουν (σελ. 7)

6. Αντικατάσταση διευθυντών με συνοπτικές διαδικασίες, όταν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους (σελ. 7)

7. Δημοσίευση στο διαδίκτυο δεικτών απόδοσης των εφοριών (2ο τρίμηνο 2012), (σελ. 7)

8. Συγκεντροποίηση (;) του αρχείου των φορολογικών οφειλών (σελ. 7)

9. Αναμόρφωση οικονομικής επιθεώρησης με σκοπό τον έλεγχο των φοροεισπρακτόρων (σελ. 8)

10. Έλεγχος από την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, 200 τουλάχιστον δηλώσεων εφοριακών υπαλλήλων κάθε χρόνο (σελ. 8)

11. Εκ περιτροπής μετακίνηση των διευθυντών επί περιοδικής βάσεως

12. Εκπόνηση σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και προστασία των πληροφοριοδοτών που καταγγέλλουν παρόμοια φαινόμενα (σελ. 8)

13. Διορισμός Γενικού Γραμματέα Διοίκησης Εσόδων, εξωϋπηρεσιακού παράγοντα και στενός έλεγχος των τοπικών εφοριών από την κεντρική διοίκηση(σελ. 8)

14. Επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση του θεσμού της Διαιτησίας (σελ. 8)

15. Κατάργηση του ΚΒΣ έως τον Ιούνιο του 2012(σελ. 8)

Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1. «Πετσόκομμα» ή και πλήρης εξάλειψη των φοροαπαλλαγών των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων (π.χ έκπτωση τόκων στεγαστικών δανείων, ιατρικών εξόδων, δαπανών για φροντιστήρια, ενοίκια κτλ) (σελ.6)

2. Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών (σελ.6)

3. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και συνεπώς όλων των «χαρατσιών» που τα συνοδεύουν. (σελ.6)

Γ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ-ΜΙΣΘΟΙ

1. 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε εφεδρεία εντός του 2012, στα πλαίσια του κλεισίματος και της συγχώνευσης υπηρεσιών (σελ. 9)

2. «Αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από το τέλος του 2010 έως το τέλος του 2015, δηλ. απολύσεις (σελ. 9)

3. Επανεκτίμηση του ενιαίου μισθολογίου (σελ. 10) με προφανή σκοπό την περαιτέρω συμπίεση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Θα υπάρξει άμεσα νέα αναλυτικότερη ενημέρωση...