Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 200 ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;

Σαφή δέσμευση της μνημονιακής, τρικομματικής κυβέρνησης στα πλαίσια του νέου, κατεδαφιστικού για τη χώρα μνημονίου αποτελεί το κλείσιμο 200 εφοριών μέχρι το Δεκέμβρη του 2012! Η ρητή αυτή αναφορά γίνεται στη σελίδα 19 (κάντε κλικ πιο πάνω για να κατεβάσετε ολόκληρο το μνημόνιο 2) του επαίσχυντου αυτού κειμένου, που δένει χειροπόδαρα τη χώρα για δεκαετίες.

Επιπλέον, τα φορολογικά αντικείμενα παραδίδονται σε τράπεζες και ιδιώτες, προχωρά η απαράδεκτη διαδικασία επιλογής των ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης και είναι άδηλο το μέλλον των υπηρετούντων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην "πρόσληψη" αρχικά 1000 ελεγκτών με την πρόβλεψη να αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός σε 2000 (σελ.18). Επίσης, το νέο μνημόνιο αναφέρει ρητώς ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2012 η "επεξεργασία" όλων των πληρωμών φόρου θα γίνεται στις τράπεζες και ότι έως την ίδια ημερομηνία θα διοριστεί επικεφαλής της "διοίκησης εσόδων" ένα εξωτερικό άτομο, το οποίο θα διοικεί το ανθρώπινο δυναμικό (σελ.20). Τέλος, αναφέρεται ότι θα γίνει μείωση του λογαριασμού των μισθών του δημοσίου τομέα (μέσω των αποχωρήσεων αλλά και των μειώσεων των μισθών) και ότι θα "αποχωρήσουν" 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015 (σελ.10)! Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της!

Σε ότι αφορά δε την φορολογική πολιτική, περιλαμβάνονται μέτρα τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας όπως το «πετσόκομμα» των φοροαπαλλαγών των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων (βλ. έκπτωση τόκων στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα κτλ), η "απλοποίηση" του ΦΠΑ (βλ. κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά και εναιίος συντελεστής 19% ή 21%) και άλλα πολλά, που θα μετατρέψουν σε σάκους του μποξ τους εφοριακούς υπαλλήλους.

Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα λοιπόν πότε θα το κάνουμε; Όταν θα πουλιούνται τα παιδιά μας στις βιτρίνες της Ολλανδίας και της Γερμανίας;

eforiakoi.org