ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στις 7.12.11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Οικονόμου. Αφορμή γα την παραπάνω συνάντηση, στάθηκε η παράσταση που έγινε έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το προεδρείο του Συλλόγου, στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, σχετικά με το θέμα της εφεδρείας και των απολύσεων στις υπηρεσίες μας.

Στη συνάντηση τέθηκαν το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση.

Για τις υπό διάλυση υπηρεσίες μας (λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής), ο υπουργός παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα (αρνήθηκε τον όρο ''υπό διάλυση''), αλλά δήλωσε αναρμόδιος να προτείνει λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης της υπάρχουσας κατάστασης.

Για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών μας, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτή προχωράει κανονικά, αλλά στην ερώτηση για το ποιος είναι ο τελικός σχεδιασμός για τη δομή του υπουργείου, είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως όταν υπάρξει, θα δοθεί στους εργαζόμενους (προφανώς είτε οι αλλαγές γίνονται χωρίς σχεδιασμό, είτε ο υπουργός δεν θέλησε να πει ποιες είναι οι πραγματικές τους διαθέσεις).

Για τις απολύσεις στον κλάδο μας, δήλωσε αναρμόδιος καθόσον αυτό αφορά συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης (ξεχνώντας προφανώς ότι είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης), ενώ έδειξε ''κατάπληκτος'' όταν έγινε αναφορά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 με 200.000 την επόμενη τριετία, ζητώντας μας μάλιστα να του υποδειχτεί που ακριβώς προβλέπεται κάτι τέτοιο!

Για τη μεταστέγαση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου σε νέο κτίριο, και τις εν κρυπτώ διαδικασίες, (όπως έχει ήδη καταγγείλει ο σύλλογος εργαζομένων), ο κ. υπουργός δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί καμιά τέτοια απόφαση ακόμα και πως όταν παρθεί, θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση στο ερώτημα, πως είναι δυνατόν να μην έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για μεταστέγαση και την ίδια ώρα οι εργασίες στο κτίριο να προχωράνε κανονικά και σχεδόν να έχουν ολοκληρωθεί;

Για τα θέματα ασφάλειας των εργαζόμενων στις ΔΟY, μετά τα τελευταία κρούσματα ένοπλων ληστειών, ο υπουργός (αφού δεν αρνήθηκε την αρμοδιότητά του), πρότεινε να γίνει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα...

Συμπέρασμα απ' τη συνάντηση;;;

Το υπουργείο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την πολιτική των απολύσεων, της διάλυσης των υπηρεσιών μας και την ιδιωτικοποίησή τους...

Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή τους και στους αγώνες των εργαζομένων...