ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ''ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ''

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ "ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΠΑΣΚΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;


Συνάδελφοι: ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ. Θυμίζουμε τι έγραφε η ΠΑΣΚΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντησή της με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (αναστέλλοντας την απεργιακή κινητοποίηση) στις 22-8-2011:

'....Στη συνάντηση αυτή υπήρξε Δέσμευση τόσο από τον Αναπληρωτή Υπουργό, όσο και απo τον Γενικό Γραμματέα ότι η όποια διαφορά προκύψει μεταξύ των σημερινών συνολικών αποδοχών και των αποδοχών του Νέου Μισθολογίου θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά και σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρξει επιπλέον μείωση των αποδοχών μας.....''

Όταν εμείς λοιπόν την ίδια μέρα (22-8) μιλούσαμε στην ανακοίνωσή μας για συνδικαλιστική ΑΛΗΤΕΙΑ, καταγγέλοντας το παιχνίδι εμπαιγμού ΠΑΣΚΕ-κυβέρνησης σε βάρος των συναδέλφων, μας έλεγαν ότι τους θίγουμε και ότι λέμε ψέμματα. Τώρα τι έχουν αλήθεια να πουν; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ; Αν είναι η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ας βγουν να την καταγγείλλουν. Αν όμως είναι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ, τότε αλλίμονό μας...Και κάτι άλλο που θα θέλαμε να μας πούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ: Με τι μούτρα θα πάνε στις υπηρεσίες; Ποιοι αλήθεια θα έχουν το θράσος να κατέβουν με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ σε αυτές τις εκλογές;

Ας δούμε αναλυτικότερα όμως τις εξελίξεις:

Ο Υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε στις 7-9-2011,αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου,  την άμεση υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, χωρίς όμως να τις φέρει εις πέρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «οριστικές αποφάσεις», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς το εφεύρημα της «προσωπικής διαφοράς», η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και η διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους του εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιον φορέα εργάζονται. Οι προσωπικές διαφορές στους μισθούς θα έχουν να κάνουν μόνο με τα πριμ παραγωγικότητας και κάποια μπόνους για την απόδοση που θα υπάρχουν.

Μέσα στο 2011, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, θα ολοκληρωθεί ακόμη η διεύρυνση εργασιακής εφεδρείας σε όλο το Δημόσιο. Τόνισε πως θα υπάρχει δυνατότητα για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση να απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης ενώ η αξιολογηση των υπαλλήλων θα γίνεται από εταιρείες που θα προσλαμβάνει το ΑΣΕΠ.

Ιδιωτικοποιήσεις "από αύριο"

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή πρέπει να βρεθούν 5 δισ. μέσα στο 2011 ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι από αύριο περνούν στο ταμείο αξιοποίησης οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος, η ΔΕΠΑ, η συμμετοχή του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, η πρώτη ομάδα ακινήτων του Δημοσίου προς πώληση ή επανενοικίαση. Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τα επόμενα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων.

Παράλληλα, στις προσεχείς εβδομάδες και ταυτόχρονα για όλους τους φορείς, τόνισε ότι προωθούνται όλες οι ΚΥΑ για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και ότι βαίνουν προς κλείσιμο και άλλοι φορείς πλην των 70 που ήταν ήδη γνωστοί.

Και κλείνοντας εδώ συνάδελφοι το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα: Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;