Έντονη ανησυχία και ερωτηματικά υπάρχουν στο ΣΔΟΕ τις τελευταίες ώρες, μετά τα όσα ακούγονται για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στην υπηρεσία. Την ανησυχία ενίσχυσε η ενημέρωση των υπαλλήλων για άμεση αποχώρηση απ το κτίριο προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη απολύμανση.

Παρά λοιπόν την έντονη ανησυχία, τη φημολογία για ύπαρξη κρούσματος σε συνάδελφο και τα πιεστικά ερωτήματα συναδέλφων, καμιά επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής και το χειρότερό… κανείς δεν δηλώνει αρμόδιος προκειμένου να ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους.

Η υγεία όμως των συναδέλφων και των οικογενειών τους, δεν είναι παιχνίδι…

Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, οφείλουν ΑΜΕΣΑ να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το τι πραγματικά συμβαίνει, για το αν υπάρχει κρούσμα στην υπηρεσία και το τι μέτρα λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους….

Υπάρχουν ερωτήματα που απαιτούν ΑΜΕΣΗ απάντηση…

  • Σε τι οφείλεται η σημερινή ενημέρωση της Διοίκηση για άμεση αποχώρηση απ το Κτίριο;
  • Η απολύμανση που πραγματοποιήθηκε ήταν προγραμματισμένη ή οφείλεται σε έκτακτο γεγονός;
  • Έχουν βάση τα όσα ακούγονται για ύπαρξη κρούσματος στην υπηρεσία και αν όχι γιατί η Διοίκηση δεν ενημερώνει τους συναδέλφους προκειμένου να μην ανησυχούν;
  • Αν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στην υπηρεσία γιατί δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση και πως έχει διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων οι οποίοι καλούνται αύριο να είναι στα γραφεία τους;

Εν αναμονή των απαντήσεων…

 

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

Με νέα που εγκύκλιο που στάλθηκε σήμερα στις Δημόσιες υπηρεσίες απ το Υπουργείο Εσωτερικών (μετά απο ερωτήματα και διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει), αποσαφηνίζεται (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται) οτι η εξ αποστάσεως εργασία είναι υποχρεωτική για το 40% των εργαζόμενων και τουλάχιστον μέχρι τις 4.10.20. Ανατρέχοντας όμως στο περιεχόμενο της εγκυκλίου, διαπιστώνει κανείς οτι τα ερωτήματα μάλλον παραμένουν...

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο

Και το επιτελικό κράτος σε νέες δόξες τραβά!

Πατάσσει την γραφειοκρατία και απαιτεί 10 (!!!) υπογραφές για να πάρει άδεια ένας υπάλληλος, αφού βέβαια ο υπάλληλος κάνει αίτηση τουλάχιστον 2 μέρες πριν!  Ακόμα και για τις αναρρωτικές άδειες! Ακόμα και για τις άδειες λόγω θανάτου….

Υπογραφές. πρωτόκολλα, διαβιβάσεις, φαξ, φωτοτυπίες και πάλι φαξ, υπογραφές και πάλι υπογραφές, φαξ, φωτοτυπίες, υπογραφές....

Και ναι. Δεν είναι πλάκα! Το έντυπο αυτό, το στέλνει η Διεύθυνση Προσωπικού του ΥπΟικ – ανασύροντάς το από το υπηρεσιακό χρονοντούλαπο -  στις υπηρεσίες του ΥπΟικ για την έγκριση των αδειών των υπαλλήλων!

Το επιτελικό κράτος στα καλύτερά του!

Για να δείτε το έντυπο κανονικής άδειας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Για να διαβάσετε την εγκύκλιο της Δ/νσης Προσωπικού του ΥπΟικ για τις άδειες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.


Οι Κτηματικές Υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε, φυσικά με μειωμένο προσωπικό και με εναλλασσόμενες ομάδες εργασίας, αξιοποιώντας και τη νέα δυνατότητα της εργασίας από το σπίτι όσων δεν βρίσκονται στο γραφείο, με σύνδεση με τις εφαρμογές του ΨΥΔΗΠΕΕΚ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1725
Εμφανίσεις Άρθρων
3310726