Εισαγγελείς ζητούν επειγόντως προσλήψεις στο ΣΔΟΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης, που εποπτεύουν τις έρευνες για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων, όπως και άλλες δικογραφίες για φοροδιαφυγή, ζητούν «επειγόντως» βοήθεια με έγγραφό τους στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο εισαγγελικό έγγραφο τονίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για παροχή εξειδικευμένου προσωπικού που θα συμβάλει στη διενέργεια των ελέγχων σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής εγκληματικότητας, προκειμένου να ερευνηθούν υποθέσεις για παραβάσεις δισεκατομμυρίων.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό των Οικονομικών να παράσχει στο ΣΔΟΕ 260 εξειδικευμένους επιστήμονες, που μπορούν να ανταποκριθούν στους ελέγχους -περιγράφονται μία προς μία οι ειδικότητες και τα προσόντα- για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο κατά την τριετία 2009 - 2012 έχουν εκδοθεί πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 5 δισ. ευρώ και μάλιστα αυτά που έχουν εντοπιστεί αποτελούν κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς μόνο το 20% του συνόλου! Και οι απώλειες από ΦΠΑ και η είσπραξη επιδοτήσεων από τις επιχειρήσεις που μετέχουν στην εκτεταμένη παραβατικότητα υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr