Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ''ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ''

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΟ Υπουργός ΔΜΗΔ, κάτω από το βάρος της καθολικής αντίδρασης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αναγκάστηκε να αποσύρει το απαράδεκτο σύστημα, όπως αυτό προβλέπονταν από τον Ν. 4250/14 χωρίς αυτό  ποτέ να εφαρμοστεί. Οι εργαζόμενοι κατέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο σύστημα και στην χρησιμοποίησή του ως εργαλείου διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης, το περίγραμμα του οποίου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρότι αποφεύγει την επανάληψη της χρήσης της εκ των προτέρων υποχρεωτικής ποσόστωσης,  δεν αφίσταται των βασικών προτεραιοτήτων της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Πρόκειται για σύστημα το οποίο μονιμοποιεί τη λιτότητα καθώς οδηγεί στη  μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων ενώ παράλληλα συνδέει τις μισθολογικές και βαθμολογικές προαγωγές με τις βασικές επιδιώξεις της Μνημονιακής πολιτικής. Ταυτόχρονα, ακριβώς λόγω του ελεγχόμενου αλλά  και αυστηρά περιορισμένου αριθμού μισθολογικών προαγωγών, δημιουργείται  ευνοϊκό πεδίο για τον ασφυκτικό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης από κομματικούς-πελατειακούς μηχανισμούς. Τέλος, δεν εγκαταλείπεται η επιδίωξη να παραχθούν, ανάλογα με τις προτεραιότητες της εφαρμοζόμενης πολιτική, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ