Κυριακή
29 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Υπό αμφισβήτηση βρίσκονται πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο οι θέσεις εργασίας στο υπουργείο οικονομικών. Με έγγραφο του Υπουργείου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) συστήθηκε επιτροπή με έργο την ''υλοποίηση και εφαρμογή των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές δράσεις και το νέο οργανισμό του υπουργείου οικονομικών''. 
Συγκεκριμένα έργο της επιτροπής θα είναι μεταξύ άλλων: ''...η κατανομή των θέσεων, ανά κατηγορία και κλάδο, στις νέες οργανικές μονάδες με βάση την ''οροφή'' των θέσεων που έχει υπολογιστεί για το Υπουργείου Οικονομικών...'' και ''...προσδιορισμός των οργανικών θέσεων που πλεονάζουν και καταργούνται ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα...''.

Άλλωστε μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η έντονη ανησυχία που εξέφρασε υπηρεσιακός παράγοντας, μέλος της επιτροπής, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, τις προηγούμενες ημέρες, για το μέλλον των οργανικών θέσεων και την ''οροφή'' που θα προβλεφθεί.

Όσο για τις διαβεβαιώσεις - ΄΄ εκτιμήσεις ΄΄ συνδικαλιστικών στελεχών (εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ) ακόμα και στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο (31.5.13), ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, γεννά πολλά ερωτηματικά για το ρόλο ορισμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δεν πρόκειται προφανώς για ανικανότητα να ''διαβάσουν'' τις εξελίξεις, αλλά για συνειδητή επιλογή να συνεχίσουν τη μέχρι τώρα στάση τους και να καλλιεργούν, ακόμα και σήμερα, των ''εφησυχασμό'' στους συναδέλφους.

Όπως τυχαία δεν είναι και η θέση που εξέφρασαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, 17.6.13 όπου με ψήφους της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΤΑΥΡΑΚΗ, αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των περιοδειών που είχαν προγραμματιστεί, για την προετοιμασία της εξαγγελθείσας απεργίας της 27 και 28 Ιουνίου. Απόφαση που γεννά ερωτηματικά για την πραγματική τους διάθεση να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας.

Η απεργία θα πρέπει να γίνει ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Δεν μπορούμε να αναθέτουμε την υπεράσπιση της δουλειάς μας σε συνδικαλιστικές ηγεσίας που εδώ και καιρό έχουν αποδείξει το ρόλο τους. Η λύση δεν βρίσκεται σε ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, σε μια διαρκή και αδιέξοδη διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων και προτάσεων με το υπουργείο, που το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι το να παρέχει στο υπουργείο τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσει τα σχέδιά του. Ο μόνος ''διάλογος'' που μπορεί να γίνει με το υπουργείο, είναι αυτός του ΑΓΩΝΑ, χωρίς αστερίσκους και αναστολές.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ