Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times


ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!

 

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ» ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

alt


 Σοκαριστικά είναι τα όσα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα εν λόγω έγγραφα, ανώτατος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών διατάσσει / συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο την αποδοχή της απαίτησης της τρόϊκας για διαγραφή 1,9 δις ευρώ από τα προβλεπόμενα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για τα έτη 2013-2016 (με εκμηδενισμό των εσόδων για το 2013)! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα 1,9 δις ευρώ πρέπει να βρεθούν από αλλού. Από μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα….

 Αποδεικνύεται δυστυχώς περίτρανα αυτό που ισχυριζόμαστε από την αρχή του μνημονίου: ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έχουν την πολιτική βούληση να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή – η πλήρης διάλυση και η δραματική υποστελέχωση του φορολογικού μηχανισμού είναι πρωτοφανής και σκόπιμη και ακόμα και το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής!- διότι έτσι η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα τους δίνει το τέλειο άλλοθι για να «πετσοκόψουν» μισθούς και συντάξεις.

 Καλούμε, μετά την αποκάλυψη του απίστευτου αυτού σκανδάλου, την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να απολογηθεί εδώ και τώρα στον ελληνικό λαό και να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την ουσία των εγγράφων που διέρρευσαν.

 

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ     2/8/2012