Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 120 ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΕ-ΔΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μετέθεσαν 2 ελεγκτές που ερευνούσαν

μεγάλη υπόθεση με πολιτικές προεκτάσεις!

του Γιώργου Παλαιτσάκη

αναδημοσίευση από τον "Ελεύθερο Τύπο"


 Μεταθέσεις 120 εφοριακών 1 – 2 μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών αποφάσισε η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εγείροντας την έντονη αντίδραση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. και προκαλώντας, ταυτόχρονα, πλήθος ερωτηματικών ειδικά για 2 περιπτώσεις ελεγκτών, οι οποίοι συμπεριελήφθησαν στους μετατιθέμενους ενώ ερευνούσαν την πτυχή μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης που προσέλαβε διαστάσεις «πολιτικού σκανδάλου» και απασχόλησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη!

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, στις 9 και 10 Απριλίου εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις για μετακινήσεις – μεταθέσεις – τοποθετήσεις εφοριακών, που συνολικά φθάνουν τις 120 και μεταξύ αυτών υπάρχουν και μετακινήσεις χωρίς να έχει προηγηθεί αίτηση των υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει την έκπληξή της για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι: «Αν και η δημοκρατική δεοντολογία, επιβάλλει να μη γίνονται τέτοιες ενέργειες την ημέρα προκήρυξης εκλογών (αλλά και την προηγούμενη) δυστυχώς η τακτική αυτή συνεχίζεται, σε αντίθεση με στοιχειώδεις πολιτικές λειτουργίες».

Η Ομοσπονδία ζητά, με την επιστολή της από την ηγεσία του υπουργείου «να παγώσουν άμεσα όλες οι μετακινήσεις των υπαλλήλων χωρίς αίτησή τους, κατά την προεκλογική περίοδο, και να εξετασθεί το όλο θέμα από τη νέα πολιτική ηγεσία μετά από διάλογο με την ΠΟΕ-ΔΟΥ».

Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξε ο «Ε.Τ.», στον κατάλογο των υπαλλήλων που αποφασίστηκε να μετατεθούν περιλαμβάνονται και δύο υπάλληλοι οι οποίοι διενεργούσαν έλεγχο σε επιχειρηματία εμπλεκόμενο σε μεγάλη υπόθεση η οποία απασχόλησε έντονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου. Οι δύο ελεγκτές αποφασίστηκε να μετατεθούν σε Εφορίες του νομού τους, με συνέπεια η υπόθεση που ερευνούσαν να φύγει πλέον από τα χέρια τους!