Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Πάνω από 20.000 εφοριακοί υπάλληλοι στην Αγγλία προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 16 Γενάρη εναντία στα πλάνα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών  τους.

Η  κινητοποίηση  έρχεται σε απάντηση στις προθέσεις της Αγγλικής Κυβέρνησης να προσλάβει δυο ιδιωτικές εταιρείες  τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για να δίδουν πληροφορίες στο κόσμο  για φορολογικά θέματα . Εφοριακοί που δουλεύουν σε τηλεφωνικά  κέντρα εξυπηρέτησης  καθώς και σε γραφεία που απαντούν  σε ερωτήματα των  πολιτών σε   φορολογικά θέματα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Όταν χιλιάδες θέσεις χάνονται στο δημόσιο και στις φορολογικές υπηρεσίες  είναι απαράδεκτο να  συνάπτονται συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες δίνοντας δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικές εταιρείες.

"Αντί η κυβέρνηση  να ιδιωτικοποιεί  δημόσιες υπηρεσίες θα  έπρεπε να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό των δημοσιών υπηρεσιών  ώστε να  εγγυηθεί την   επαρκή  κατάρτιση των υπαλλήλων προκειμένου να παρέχουν τις  απαραίτητες υπηρεσίες προς το κοινό "

δήλωσε  ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS  Mark Serwotka.δήλωσε  ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS  Mark Serwotka.

Απέναντι στον αγώνα των άγγλων συναδέλφων εμείς ως έλληνες εφοριακοί υπάλληλοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι, καθώς βιώνουμε «στο πετσί μας» και με πολύ πιο βάρβαρο τρόπο την ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση των φορολογικών υπηρεσιών και των φορολογικών αντικειμένων.