Δευτέρα
30 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ''ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ''

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Μητσοτάκης: «Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού εκτός...»

«Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο»,

είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό... Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε διάλογο για το Δημόσιο, κι όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα». Συμπλήρωσε πάντως ότι «ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών και των παράνομων μονιμοποιήσεων μέσω των μετατροπών συμβάσεων θα συνεχιστεί και το 2015».

Ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται για ένα «σαφώς διχασμένο κόμμα», καθότι, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πτέρυγες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.. Είπε χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα, αν η προσπάθεια που καταβάλλει για δραστική μείωση του χρέους αποτύχει τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση και πως θα χρηματοδοτείτο η χώρα. Ή θα χρειαζόταν να επιστρέψει ικέτης στην τρόικα ή θα επέστρεφε στη δραχμή για να χρηματοδοτήσει - πληθωριστικά - τα ελλείμματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει αν δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη. «Πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε. Απέφυγε πάντως να δώσει συνέχεια στα σχόλια του κ. Λαφαζάνη περί «ραγιαδισμού».

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα, ανέφερε ότι «τα όσα δημοσιεύονται για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

πηγη: www.newsit.gr (ΑΠΕ - ΜΠΕ)