Δευτέρα
20 / 03 / 2023
13 Νέα Άρθρα

Στη δίωξη e-εγκλήματος η φάρσα για την έκτακτη εισφορά

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

11-1-2014

Του Σπύρου Δημητρέλη

Τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με το ζήτημα της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημοσίου με το οποίο καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στην εφορία επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική.

Υπολογίζεται ότι λόγω της φάρσας αυτής περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν μεταβεί στην εφορία και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία.

Στο σχετικό sms που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι αναφέρεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μην χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησής της στο δικαστήριο.

Το μήνυμα έχει ως εξής: "Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014".

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των εργαζόμενων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) ότι ενώ δεν μπορούν να εντοπίσουν σχετική δικαστική απόφαση και ενημερώνουν τους εργαζόμενους για αυτό, αδυνατούν να ανασχέσουν το κύμα αιτήσεων που έχει παραλύσει τις εφορίες.

Πηγή:www.capital.gr