Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαλύεται ο εισπρακτικός μηχανισμός

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πηγή: www.spirospero.gr

Με το νόμο που ψηφίστηκε με το μεσοπρόθεσμο, όποιος δεχτεί οποιαδήποτε καταγγελία από ιδιώτη ή συγγενή του για οποιοδήποτε θέμα, τίθεται σε αργία-διαθεσιμότητα...

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε για να υπερ-πηδηθεί το κώλυμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση αυτό το νόμο, ετέθησαν σήμερα σε αργία 89 εφοριακοί και μέσα στην εβδομάδα θα τεθούν άλλοι 105. Μεταξύ των 89 εφοριακών είναι π.χ και μία εφοριακός η οποία δεν είχε δηλώσει ένα μικρό παλιό αυτοκίνητου μάρκας LADA. Επίσης άλλος ένας τέθηκε σε διαθεσιμοτητα γιατί τον είχε καταγγείλει ο αδερφός του για περιουσιακή αντιδικία.

Οι εφοριακοί είναι ανάστατοι και μόνο σήμερα 80 ελεγκτές έκαναν αίτηση να αλλάξουν ειδικότητα , δηλαδή να φύγουν από ελεγκτές και να κάνουν άλλη δουλειά στην εφορία. Καταγγέλθηκε στο spirospero.gr, ότι ήδη στη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων στο Μαρούσι , υπήρξαν κρούσματα εκβιασμού από μεγαλοδικηγόρους και μεγαλο-λογιστάδες, οι οποίοι ζητούσαν απ΄τους υπαλλήλους να κάνουν δεκτά τα αιτήματα των πελατών τους , αλλιώς θα τους κάνουν αναφορά και θα τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα.

Κατόπιν όλων αυτών ο εισπρακτικός μηχανισμός διαλύεται και όπως λένε οι εφοριακοί "δεν θα υπάρχουν εισπράξεις, δεν θα υπάρχουν έσοδα!"