Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27.6.12) συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕ ΔΟY (Νικολακόπουλος – Μπασματζίδου - Αλεξιάδης – Χρηστάκος) με το νέο υφυπουργό οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον συνεργάτη του Χ. Γιαννόπουλο. Στη συνάντηση τέθηκαν (από την ΠΟΕ ΔΟY) συνοπτικά τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

Ο υφυπουργός, ενημέρωσε ότι αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις για αρκετά από τα θέματά μας (μισθοί κλπ), παρέπεμψε στο κοινό κείμενο των τριών κομμάτων για άλλα (απολύσεις κλπ) και ζήτησε την συνεργασία της ΠΟΕ ΔΟY, για τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος.

Δήλωσε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και δεν επιθυμεί να λειτουργήσει το ''κομματικό κράτος'', αλλά αντίθετα οι όποιες επιλογές θα γίνουν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. Αναγνώρισε το χαμηλό επίπεδο των μισθών μας. Διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες, ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί λίστες με τις τοποθετήσεις των ''ημετέρων'' σε θέσεις κλειδιά. Επίσης δήλωσε ότι δεν τον εκφράζουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στις 25.6.2012.

Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ''προγραμματικών'' του δηλώσεων (ειδικά για τα θέματα αξιοκρατίας) και ελπίζουμε να μην οδηγηθεί στις αμαρτωλές πρακτικές των προκατόχων του. Εμείς θα στηρίξουμε ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΟ, για τον κλάδο, βήμα ενώ θα ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ και θα ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Μέχρι τότε θα αναμένουμε, με την ευχή οι πράξεις να μην απέχουν από τα ωραία (πραγματικά) λόγια.