Κυριακή
02 / 04 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ THN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στις 11-1-2012 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. ).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Πρόεδρος ΠΟΕ-ΔΟΥ): Στα πλαίσια των επαφών μας με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου -και δοθείσης της ευκαιρίας σήμερα να καταθέσω ότι υπάρχει 15ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια- επισκεφθήκαμε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε, μετά από συζήτηση που κάναμε με τον πρόεδρο -και τον ευχαριστούμε για την πρόσκληση- περιμένουμε τις θέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ στα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο, όπως σας τα έχουμε γνωρίσει διαχρονικά τον τελευταίο μήνα

 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς.

 Εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα. Όμως είναι απλά τα γρανάζια μιας μηχανής που έχει ρυθμιστεί να χάνει λάδια. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει τόσους μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα. Και ταυτόχρονα στόχος είναι να μεταβιβαστεί η ελεγκτική και η εισπρακτική δραστηριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες. Και αναρωτιόμαστε: Τι μας λέει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες όχι μόνο δεν θα συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, αλλά δεν θα γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα διαφθοράς;

 Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή και στόχος μας δεν είναι να γυρίσουμε στα χρόνια πριν το 2009, πριν την κρίση. Αυτό το φαύλο σύστημα είναι που μας οδήγησε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Πρέπει να αναζητήσουμε μια μεγάλη ανατροπή. Μια ανατροπή που θα ξεθεμελιώσει εκ βάθρων αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας βάλει τα θεμέλια της κοινωνικής δικαιοσύνης.