Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

«Η συνάντηση με την Ομοσπονδία των εφοριακών μας δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθούμε σε δύο ζητήματα:

Πρώτα πρώτα θεωρούμε απαράδεκτη την σκόπιμη προπαγάνδα των κυβερνήσεων -που γίνεται χρόνια τώρα- ότι η κρίση οφείλεται στην φοροδιαφυγή και κυρίως στο γεγονός ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν και μάλιστα ρίχνοντας ένα μεγάλο βάρος στους ίδιους του εφοριακούς υπαλλήλους. Εμείς ξεκινάμε από το γεγονός ότι το χρέος είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσης. Ότι η φοροδιαφυγή βεβαίως υπάρχει, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου δίνεται η δυνατότητα να μην φορολογούνται ή να φορολογούνται ελάχιστα και δυστυχώς αυτό να θεωρείται νόμιμο.

Το πρόβλημα για μας είναι το άδικο φορολογικό σύστημα. Οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται -για να θεωρούνται καλοί υπάλληλοι- να δουλεύουν ούτως ώστε να πληρώνει ο λαός, άμεσους και έμμεσους φόρους, πολύ περισσότερο απ' αυτούς που έχουν τεράστια κέρδη και θησαυρίζουν σε βάρος του λαού. Και ακριβώς απ' την πλευρά των εφοριακών εμείς ζητάμε να γίνουν οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι θα διαφωτίσουν το λαό για το που βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τους εφοριακούς υπαλλήλους σαν εργαζόμενους, σαν υπαλλήλους που σήμερα δέχονται σοβαρά οικονομικά πλήγματα. Το γεγονός ότι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα από τους άλλους εργαζόμενους για μας δεν μπορεί να γίνει άλλοθι ούτε να στιγματίζονται στη συνείδηση του λαού ούτε να θεωρούνται οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη μη σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, που αφορούν εν πάση περιπτώσει χρηματισμό να το πω έτσι, οι εφοριακοί υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι που έχουν προβλήματα και που δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σαν προπέτασμα καπνού -ακόμα και για υπαρκτά προβλήματα- για να δικαιολογεί η κυβέρνηση μια όχι άδικη, μια βάρβαρη πολιτική σε βάρος όλων των εργαζομένων και των εφοριακών, που σαν στόχο έχει να ισοπεδώσουν τις αμοιβές.

Κάποτε λέγαμε 500 ευρώ το μήνα, τώρα μου φαίνεται με βάση τις συγκρίσεις που γίνονται ότι το όνειρο της κυβέρνησης είναι όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν γύρω στα 300-400 ευρώ μισθό το μήνα, να μην δουλεύουν όλο τον χρόνο και πάνω απ' όλα να είναι φοβισμένοι υποτακτικοί μιας ταξικής πολιτικής. Δεν θα γίνει αυτό.

Εμείς θεωρούμε ότι και οι εφοριακοί μπορούν ενωμένοι με τους άλλους εργαζόμενους να διεκδικήσουν και τα ιδιαίτερα αιτήματά τους, αλλά και να συμβάλουν σε ένα γενικότερο ρεύμα, σε ένα δυναμικό κίνημα αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής».

9-1-2012