Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΝΟΜΙΚΟΙ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!

ΜΠΕΙΤΕ & ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ EFORIAKOI.ORG ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δηλώσεις-σοκ έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη- ομολογώντας, χωρίς περιστροφές, ότι ετοιμάζεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ιδιωτικοποιείται πλήρως ο τακτικός φορολογικός έλεγχος, μέσω του διαβόητου φορολογικού πιστοποιητικού, το οποίο επεκτείνεται τώρα σε όλες τις επιχειρήσεις. Το εν λόγω πιστοποιητικό είναι η βεβαίωση της ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρίας ότι η επιχείρηση-πελάτης της δεν υπέπεσε σε φορολογικές παραβάσεις. Με την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού θεωρείται ότι ο φορολογικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί! Δηλαδή μια επιχείρηση θα διαλέγει τους ιδιώτες ελεγκτές της, οι οποίοι θα πιστοποιούν το αν η επιχείρηση παραβίασε τη φορολογική νομοθεσία. Ο ελεγχόμενος θα επιλέγει τον ελεγκτή του! Επί της ουσίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις πλέον θα πληρώνουν φόρους κατά βούληση. Διότι ποια ελεγκτική εταιρεία ή ποιος λογιστής θα θελήσει να δυσαρεστήσει τους πελάτες του και να τους χάσει;

Σε ότι αφορά στα χρέη των φορολογούμενων αυτά θα εισπράττονται πλέον από τις –ήδη γνωστές από την είσπραξη των τραπεζικών οφειλών- μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Ποιος θα είναι ο ρόλος των εφοριακών υπαλλήλων σε αυτό το πλαίσιο του πλήρους ξεπουλήματος και της πλήρους ιδιωτικοποίησης; Που οδηγούν οι εξαγγελίες για 150.000 «αποχωρήσεις έως το 2015; Ποιους περιλαμβάνουν, υπό το φως μάλιστα του κλεισίματος 200 εφοριών, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο; Τι εξυπηρετεί η ταύτιση του συνόλου του εφοριακού κλάδου με τη διαφθορά;

 

Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών:

 «Το φορολογικό πιστοποιητικό εφαρμόζεται και λειτουργεί και θα επεκταθεί και στις παρελθούσες χρήσεις και τώρα το επεκτείνουμε με νέα απόφαση και στις μικρές επιχειρήσεις, αυτές που χρησιμοποιούν λογιστή και όχι Ορκωτό Ελεγκτή.

  • Για τα ληξιπρόθεσμα. Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα.
  • Οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών.
  • Και βεβαίως αντλούμε όλα τα στοιχεία που πρέπει λόγω της γενικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Χρειαζόμαστε και έναν παράπλευρο μηχανισμό, χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρούς μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά μηχανισμούς όπως είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.»

Είναι σαφές λοιπόν ότι το ακραίο νεοφιλελεύθερο πείραμα που γίνεται σε βάρος της χώρας μας και του ελληνικού λαού οδηγεί σε πογκρόμ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση (και) του φορολογικού μηχανισμού, προκειμένου οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν κέρδη χωρίς φόρους και να μην υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος από την πλευρά της κοινωνίας στο εταιρικό πεδίο.

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 29-30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ;

Παρόλα αυτά η ΠΟΕ ΔΟY αρνείται πεισματικά να ψηφίσει την πρόταση των ΑΣΚΙ – ΔΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, για απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταψήφισαν την παραπάνω πρόταση τόσο στο Γενικό Συμβούλιο της 13.12.12, όσο και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 14.12.12 όπου την έθεσε εκ νέου η ΑΣΚΙ.

Αλήθεια τι περιμένουν;;;