ΠΑΡΑΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ... επιλογής προσωπικού για τη ΔΗΛΕΔ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

<< ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»

Ενόψει της επικείμενης κατανομής των οργανικών θέσεων της Α.Α.Δ.Ε., παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε στην κατωτέρω συνημμένη φόρμα, στο πεδίο με τίτλο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ», αναφορικά με τους υπαλλήλους που κρίνετε ότι πρέπει να παραμείνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αλλαγή της οργανικής τους θέσης. Παρακαλούμε όπως αναζητηθεί επιπλέον και δηλωθεί η ύπαρξη ή όχι συναίνεσης και σχετικής αίτησης των ανωτέρω υπαλλήλων.>>

 

Το παραπάνω κείμενο αποτέλεσε το περιεχόμενο εγγράφου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού προς την ΔΗΛΕΔ. Ένα έγγραφο το οποίο πέραν της όποιας σκοπιμότητας εξυπηρετεί, αποτυπώνει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη της ΑΑΔΕ τη διοίκηση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

 

Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο εκτός των άλλων, προαναγγέλλει και νέα διαδικασία ανακατανομής των οργανικών θέσεων στην ΑΑΔΕ (με ποια κριτήρια άραγε;) επιβεβαιώνει την ύπαρξη ‘’παραδιαδικασιών’’ και ‘’προεγγραφών’’ σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

 

Χωρίς να έχουν προκηρυχθεί θέσεις προς κάλυψη (στην εν λόγω υπηρεσία άλλωστε δεν έχουν ακόμα συσταθεί οργανικές θέσεις και οι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι εκεί για 15 μήνες) η Διεύθυνση προσωπικού καλεί τη διευθύντρια της υπηρεσίας να κρίνει (με ποια κριτήρια αλήθεια?) το ποιοί υπάλληλοι πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιοί θα πρέπει να παραμείνουν στην υπηρεσία. (Σημ.: οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, προερχόμενοι από Διεύθυνση η οποία καταργήθηκε, τοποθετήθηκαν πριν 15 μήνες τυχαία και ερήμην τους σε υπηρεσίες που ποτέ δεν ζήτησαν, σε όλη την Αττική και στη συνέχεια αποσπάστηκαν στη νεοσυσταθείσα ΔΗΛΕΔ, η οποία ανέλαβε το έργο της υπηρεσίας που καταργήθηκε).

 

Με το έγγραφό τους όμως οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Καλούν τη διευθύντρια να ‘’φακελώσει’’ ουσιαστικά του υπαλλήλους, αποτυπώνοντας σε σχετικό επισυναπτόμενο έγγραφο, την συναίνεση ή την ΠΙΘΑΝΗ ΑΡΝΗΣΗ (!!!) των υπαλλήλων να παραμείνουν στην υπηρεσία. Διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται ούτε καν στον εκτρωματικό νόμο της ΑΑΔΕ.

 

Δεν μας ξαφνιάζει φυσικά ο υπερβάλλον ζήλος ορισμένων στελεχών. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένος διαχρονικά και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αποτελούν σταθερές αξίες και του σημερινού συστήματος και του παλιού που υποτίθεται προσπαθούν να αλλάξουν και ας ήταν και αυτό δικό τους δημιούργημα.

 

Η αλαζονεία τους όμως και η προσπάθειά τους να υπερβούν ακόμα και αυτές τις ούτως ή άλλως αδιαφανείς διαδικασίες τις οποίες οι ίδιοι εισηγήθηκαν και υλοποιούν, τους εκθέτους ακόμα παραπάνω.

 

Καλούμε τη ηγεσία της ΑΑΔΕ, να σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, οι οποίες μάλιστα συνδυάζονται και με ‘’εκβιαστικά’’ χρονοδιαγράμματα για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην όλη ‘’παραδιαδικασία’’. Να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση των οργανικών θέσεων που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και να προχωρήσουν στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αποσαφηνίζοντας μάλιστα τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής.