Παπανάτσιου: Νέος κύκλος κλεισίματος εφοριών προ των πυλών.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, προανήγγειλε νέο πακέτο κλεισίματος εφοριών. Η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση κυβέρνησης και ΑΑΔΕ και η απόφαση θα είναι κοινή.

Θυμίζουμε ότι σε σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες προβλέπονταν το κλείσιμο περίπου 20 εφοριών, ενώ όπως ειπώθηκε από την πλευρά της ΑΑΔΕ, αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες!!!!!

Ακολουθεί η σχετική τοποθέτηση της κας Παπανάτσιου.

"Η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε, μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ο. Υ, τελούν υπό διαρκή μελέτη, προκειμένου αυτή να επιτύχει τον σκοπό και την αποστολή της, και να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, εξετάζονται η προώθηση και υποστήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών, η εντατικοποίηση των ποιοτικών ελέγχων, αλλά και η προώθηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ., έτσι ώστε να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι προς αυτή την κατεύθυνση, με σωστό και σαφή καταμερισμό εργασιών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Θα πρέπει σαφώς να σημειωθεί ότι οι οποιεσδήποτε τυχόν συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ θα γίνουν μετά από  συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. 
Είναι βέβαιο δε, ότι δε θα θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου, κάνοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό προκειμένου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργανωτική δομή και λειτουργία των υπηρεσιών προς το κοινό όφελος των πολιτών βάσει μελετημένου επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εν λόγω συγχωνεύσεις όταν δρομολογηθούν θα συνυπολογίσουν δεδομένα αλλά και διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ προ τετραετίας, που πραγματοποιήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και με μοναδικό σκοπό τη μείωση των λειτουργικών εξόδων."


Πηγή: Taxheaven (https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41118)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1523
Εμφανίσεις Άρθρων
2589089